Pályaavató futballgála Albison

Érbogyoszlón már két éve elkészült a kézilabdapálya, a községhez tartozó albisi iskolában pedig az elmúlt héten adták át az aszfaltozott játékteret. Ezúttal mellőzték a protokolláris szokásokat, nem voltak ünnepi szónoklatok, a szalagvágás is elmaradt. Helyette stílusosan játékkal avatták fel az új létesítményt. A bogyoszlói községi focicsapat a megyei RMDSZ válogatottját, valamint a fülöpi (Magyarország) futballistákat látta vendégül.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A „csetepatét” megelőzően Gáspár Gyula polgármester kíséretében a Mikulás is megjelent a pályán, mély zsákjából egy-egy édességcsomagot húzott elő a játékosnak. A nyitómeccset az RMDSZ játszotta a fülöpiekkel, utóbbiak 3–1 arányú vereséget szenvedtek. A gála első gólját Szabó Ödön szerezte, rajta kívül eredményes volt még Szalai Ferenc és Botházy Nándor, míg a vigaszgólt Zubály Krisztiánnak sikerült belőnie. Az RMDSZ és a házigazdák közötti megmérettetés 0–0-ra sikeredett, a zárómérkőzésen pedig Bogyoszló csapata 3–1 arányban fölülkerekedett a fülöpieken. Ifj. Gáspár Gyula két gólt is szerzett, rajta kívül Hóver Gábor is betalált az ellenfél kapujába, míg Furó Tibor a fülöpiek becsületgólját lőtte be. A rögtönzött focigálát így azonos ponteredménnyel és gólaránnyal a házigazdák és az RMDSZ csapata nyerte, de a fülöpiek sem keseregtek, megfogadták, hogy majd hazai pályán elégtételt vesznek.
Már szürkülni kezdett, a kinti hideg után jól esett a felfűtött kultúrház melege, no meg a forró kaportea igazi tepertős pogácsával, amiért a polgármesternének és segítőinek bőven kijár a köszönet. A helybéliek nemcsak a labdarúgáshoz értenek, de vendéglátásban is jeleskedtek. A szépen megterített, hosszú asztalok mellett oldódott a hangulat, tereferéltek az országhatár két oldalán élők. Volt miről beszélniük, hisz most van folyamatban Bogyoszló község és Fülöp testvértelepüléssé válása. A magyarországiak önkormányzata megszavazta a kapcsoltfelvételt, már csak az érbogyoszlói tanácsosoknak kell rábólintaniuk a „frigyre”. Gáspár Gyula polgármester reméli, hogy a két település közötti szoros kapcsolat közös pályázatok révén elősegíti az infrastruktúra fejlődését, de a magyarságtudatot, az összetartozást is erősíteni fogja.
Az elöljáró köszönetet mondott a megyei RMDSZ-es tanácsosoknak, vezetőknek, akiknek a segítségével jutottak a pályaépítéshez szükséges pénzhez, valamint a nagyváradi Cehid Cons Kft. vezetőjének, aki a két kaput adományozta. Szabó Ödön, az érdekképviseleti szervezet megyei ügyvezető elnöke megígérte, hogy a térség nagy múltú kézilabda-bajnokságában, az Ér Kupában részt vevő minden iskolában leaszfaltozzák a pályákat. Már rég elkezdődött ez a folyamat, két tanintézet vár még a labdapattogtató modernizálására.