Adventi ajándék a kórháznak

Advent harmadik vasárnapján, az öröm vasárnapján adták át Margittán a Dr. Pop Mircea Városi Kórház újabb felújított épületét, melyben a fül-orr-gégészetet és a pszichiátriai osztályt helyezik el. Az épületet bővítették is, mivel a tetőtér beépítésével újabb raktárhelyiségeket és kórtermeket alakítottak ki.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A munkálat része annak a teljes korszerűsítési tervnek, amely Cseke Attila minisztersége alatt kezdődött el, és folytatódik az új egészségügy tárcavezető, dr. Ritli László alatt is. Az átadási ünnepségen mindketten jelen voltak, ők vágták át az avatószalagot.
Megtisztelte továbbá jelenlétével az átadást Adelina Coste alprefektus, Margitta polgármestere, Dorel Talpoş és Pocsaly Zoltán alpolgármester, a helyi önkormányzati képviselők és természetesen a leginkább érintettek, az intézmény vezetői, szakorvosai, dolgozói. Bradács Alíz Ildikó kórházmenedzser mondott elsőként köszöntőt, majd sorra a meghívott vendégek és a felújított osztályok vezetői. A hagyománynak megfelelően az egyházak képviselői megszentelték, megáldották a felújított épületet.
A bejáratnál pezsgővel fogadták a vendégeket, majd a jelenlévők végigjárták a minden igényt kielégítő osztályokat az osztályvezető főorvosok kalauzolásával. Meglátogatták a sebészeten lévő műtőket, melyek modern felszereléseit szintén az egészségügyi minisztérium finanszírozta. Ezt követően a majdnem kész balneológiai osztályt vették szemügyre, melynek átadása rövidesen, jövő januárban következik.