Elmesportban az élen az ifjak

December 3-án a nyíregyházi, nagy népszerűségnek örvendő sakkversenyen, a Mikulás Kupán vettek részt fiatal margittai versenyzők, szám szerint öten. A megmérettetés egyben nyílt megyei korcsoportos verseny is volt. Hat korosztály 192 versenyzője mérte össze tudását hét, egyenként kétszer húszperces fordulóban.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A 12 év alatti fiúk mezőnyében (55 induló közül) George Chira a 7., Pintér Roland a 10., Pintér Gergő a 25. lett, ugyanebben a korcsoportban a lányoknál Jakab Kincső a 3. helyen végzett. A 16 év alatti fiúk között Jakab Benjámin lett az első.
A közelmúltban rendezték meg Mikepércsen az egyéni és csapatversenyt rapidsakkban, ahol a margittai Partyum színeit Pintér István, Jakab Zsolt és Jakab Benjámin képviselte, és a 4. helyet szerezték meg. Egyéniben Jakab Benjámin lett a harmadik, a képünkön látható Jakab Kincső pedig a legeredményesebb női versenyző címet nyerte el. Utóbbi a november 17–27. között a brazíliai Caldas Novasban megrendezett ifjúsági sakkvilágbajnokságon a 12 eves lányok csoportjában Romániát képviselte.