Esketés a plázában

Januártól megszűnt a házasságkötés lehetőség a Nagyváradőssi negyedben lévő Ifjúsági Házban. Helyette a város másik felében, a Szőllős negyedben található, tavaly kibővített Lotus bevásárlóközpontban alakítottak ki két házasságkötő-termet. Ezen kívül a városháza nagytermében lehet polgári esküvőt kötni a megyeszékhelyen.

A bevásárlóközpont ajánlotta fel az önkormányzatnak, hogy helyet biztosít (328 négyzetméteren) a szolgáltatásnak, ahol a leendő házaspárok és kísérőik méltón ünnepelhetik meg az esketést. A korszerűen és ízlésesen kialakított termekben akár 15 percenként adhatják össze sorban az ifjú párokat. A helyiségeket a pláza saját költségén rendezte be; az elöljáróság három évre kötött bérleti szerződést ezekre havi 1390 lej értékben.
Az új helyszínen péntekenként és szombatonként kelhetnek majd egybe, a városháza nagytermében pedig továbbra is szombaton és vasárnap esketnek. A házasságkötési tarifa az idén sem változott, a városházán 250 lejért, a bevásárlóközpontban pénteken 60, szombaton pedig 200 lejért adják össze a házasulandókat.