Átadták a Pódium-díjakat

Az érmihályfalvi önkormányzat 2001-ben hívta életre a helyi alkotókat és előadókat támogató Pódium-díjat. Azok részesülhetnek ebben az elismerésben, akik az illető évben leginkább hozzájárultak városuk hírnevének öregbítéséhez. Míg kezdetben rendszerint decemberben adták át a helyi tanács kulturális bizottsága által odaítélt díjakat, az utóbbi két esztendőben a magyar kultúra napjára időzítették az eseményt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Vasárnap este szép számú közönség előtt köszöntötte a díjazottakat a település polgármestere, Kovács Zoltán, majd ő maga adta át az elismerést igazoló okleveleket, valamint 1000 lejt minden kitüntetettnek. A díjazottak megcsillogtatták tehetségüket, változatos műfaji kavalkád kerekedett a színpadon.
A gyermek kategóriában a Kéri Andrea és Szabó Emőke tanárnők által irányított Tini Tanoda színjátszócsoport és a Máté Zsolt vezette Forever Dance moderntánccsoport külföldi fesztiválokon elért eredményes fellépésükért részesültek elismerésben. A kultúra felnőtt zászlóvivői közül a Nyíló Akác Néptánccsoport, valamint a Móka színjátszócsoport szintén külföldön nyújtott teljesítményével érdemelte ki a város kitüntető figyelmét. Egyetlen alkotóként Kovács Éva üvegfestő, a Marcsó József Képzőművészeti Kör tagja állhatott a jutalmazottak sorába. Az elmúlt évben Debrecenben mutatkozott meg a nagyközönség előtt, ugyanakkor nevéhez fűződik a helyi görög katolikus templomban látható, üvegre festett 12 stáció is. Posztumusz Pódium-díjban részesült az elmúlt évben tragikus körülmények között elhunyt Veres László Zsolt karnagy, az általa dirigált városi kórus mostantól az ő nevét viseli.