zene

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A szép iránti vágy örök

Dr. MARCU (SIKES) ÁGNES csellóművész, egyetemi tanár Nagyvárad kulturális életének emblematikus alakja: a különböző eseményeket, elsősorban a kiállítások megnyitóit a Varadinum vonósnégyesbeli kollégáival ők teszik még maradandóbb élménnyé. Olyan természetesen, zeneművészeknél nem ritka pózok nélkül muzsikálnak, ahogy lélegzünk.

A zene útját járják

A hajdúvárosi Arany János Elméleti Líceum tehetséges diákjai közül hárman egyre nagyobb sikereket érnek el a zene területén. FENESI ALEXANDRA, FARCAŞ JOHANNA és KÁDÁR GERGŐ legutóbb a március 15-i szabadtéri ünnepségen aratott tetszést. A lányok csodálatos énekhangja és Gergő kiváló gitárkísérete magával ragadta a közönséget.

Háromgenerációs zenészcsalád

COSTIN ÉVA, a Nagyváradi Állami Filharmónia hegedűse már a középiskola elvégzése után játszott a váradi szimfonikus zenekarban. Édesanyja, a néhai Tokaji Ágnes kiváló hegedűművész, zenetanár, a filharmónia tagja volt, tizenegy éves fia, Costin Albert pedig már bontogatja hegedűművészi szárnyait.

Kórusok, magyar és japán vendégművészek

Az elmúlt hónapban jelentős események játszódtak le Nagyvárad zenei életében. A filharmónia évadnyitó koncertje előtt református kórustalálkozó és egy japán kamarazenekar fellépése kínált feltöltődést a közönségnek.

A Holnap után – A fesztiválok évadának újabb állomása

Április 18–21. között tartják meg A Holnap után elnevezésű fesztivált Nagyváradon a Szigligeti Színház szervezésében. Koncertek, kiállítás, beszélgetések, színházi produkciók várják az érdeklődőket, akik ellátogatnak a négynapos rendezvénysorozatra.