Fekete-Körös völgye

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nóta és új harang szólt a Fekete-Körös völgyében

Ezúttal is bebizonyosodott, hogy mennyire fontos a szórványban élő magyarok számára minden közösségi rendezvény. Erőt ad a küzdelmes hétköznapokra, bátorítás, hogy mellettük állnak, nem feledkeznek meg róluk. Ennek fényében állították össze az idei eseménysor programját is annak kigondolói.

Fekete-Körös-völgyi Magyar Napok ötödször

A szeptember elején megtartott háromnapos eseménysor nyitónapján, pénteken a hagyományokhoz híven néptánctalálkozóra került sor Belényesújlakon. A magyar népviseletbe öltözött közel háromszáz táncos ritka látványosság volt a faluban.

Fekete-Körös-völgyi Magyar Napok harmadszor

Harmadik alkalommal szervezik meg a Fekete-Körös-völgyi Magyar Napokat. A szeptember 4–6. között Várasfenesen, Köröstárkányban és Belényesben megtartandó szórványünnep részleteiről BORSI LÓRÁNT, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének társadalmi kapcsolattartásért felelős ügyvezető alelnöke tájékoztatott.

Zúg március – Közös ünnep a Fekete-Körös völgyében

Immár hagyomány, hogy egy vagy több Fekete-Körös völgyi faluban kis-magyarországiak és helybeliek együtt ünnepelik március 15-ét, s mindig az előrenézés akaratával. Most is így lesz ez Tenkén, Belényesújlakon, Belényessonkolyoson és Körösjánosfalván.

Ünnepeltek a Fekete-Körös völgyében

Második alkalommal szervezték meg Dél-Biharban a Fekete-Körös-Völgyi Magyar Napokat. A rendezvény célja a hagyományőrzés, valamint felhívni a figyelmet a szórványban élő magyar közösségekre. Az idén szeptember 5–7. között tartották meg az ünnepséget. A szombati köröstárkányi eseményekre mi is kilátogattunk.

Szórványvidék magyar hanggal

Szeptember első hétvégéjén sziporkázó napsütésben a Fekete-Körös völgye megtelt élettel, magyar élettel. Hagyományőrzés és szórakozás, emlékezés és emlékeztetés, múltba tekintés és jövőféltés jellemezte a szervezők kínálta programokat.