irodalom

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Volt egyszer egy Kis Pipa

Hajdanán Nagyvárad egyik emblematikus kisvendéglője a Szent János utca 5. szám alatti Kis Pipa volt. Hírnevét, közkedveltségét nem az elegáns berendezése, hanem a kifogástalan kiszolgálás, a jó és olcsó ételek és italok adták.

Tabéry-novellapályázat

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat újra meghirdeti a sikeres Tabéry Géza-novellapályázatot, ezúttal „Történet, töredék, ének” címmel.

XI. Partiumi Írótábor

Partium – kompország. Irodalom és identitás címmel július 10–12. között a Partiumi Magyar Művelődési Céh, a Partiumi Keresztény Egyetem és a Pro Universitate Partium Alapítvány tizenegyedik alkalommal szervez írótábort Nagyváradon. A szervezők által szerdán módosított programot itt olvashatják.

Nemcsak szaval, verset is ír

Nagyszalonta neves szülöttének emléke előtt tisztelegve az Arany János Művelődési Egyesület idén immár 19. alkalommal szervezte meg az Arany János Szavalóversenyt. A legkiemelkedőbb teljesítményt ZSORDA DOROTTYA nyújtotta, aki szavalataival lenyűgözte a zsűrit és méltán érdemelte ki a legjobbnak járó Arany János-díjat.

Kortárs költővel találkoztak a diákok

A Mihai Eminescu Főgimnázium olvasókörének tagjai a Gheroghe Şincai Megyei Könyvtár konferenciatermében PATAKI ISTVÁN kortárs költővel ismerkedhettek meg a Festum Varadinum keretében megszervezett író-olvasó találkozón.

Móricz mindent az írásnak rendelt alá

A váradi Törzsasztal sorozat legutóbbi, május 9-i rendezvényének vendége SZILÁGYI ZSÓFIA irodalomtörténész, kritikus, Móricz Zsigmond monográfusa volt. Az irodalomtörténész egy évtizeden át kutatta az író életművét, s a nagyváradi esten sok érdekességet mesélt Móricz Zsigmond életéről, munkásságáról.