Both Abigél

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Összegyűjtik az olajat

Nagyváradon és Élesden szervezett az EKE ’91 Nagyvárad – Bihar használtolaj-gyűjtést április közepén. TIPONUŢ TIBOR elnök elégedett az összegyűlt mennyiséggel, de nem érti, miért nem csatlakoznak hozzájuk fiatalok, s miért nem támogatja őket az önkormányzat.

Bölcsőde után öregotthon

Immár több mint egy éve öregotthon működik a nagyváradi Agnulli Dei Szociális Központban. Családias környezetben jelenleg 14 idős embernek adnak otthont. Közülük legtöbben állandó ellátásra szorulnak.

A videófelvétel bizonyítja: a sofőr volt a hibás

Januárban közöltünk cikket Igazságot Boginak! címmel, melyben a decemberben történt nagyváradi biciklis gázolás körülményeiről írtunk. Olvasóink bizonyára emlékeznek az esetre, hiszen a tragikus körülmények között elhunyt Kiss Boglárka családja mindent megtett, hogy szemtanúkat találjon, olyanokat, akiknek információjuk van, hogyan is történt a baleset.

Nem csak pályázatokból él Bors község

Rengeteget fejlődött Bors község az elmúlt húsz évben, de ez nem azt jelenti, hogy BÁTORI GÉZA polgármester hátradől a székében, és azt mondja, ennyi volt. Tovább szépítgetik, fejlesztgetik a falvakat, pályáznak, amire csak lehet.

Két keréken Váradról Berettyóújfaluba

Amint arról már lapunk beszámolt, a végéhez közeledik az a határon átnyúló EU-s projekt, amely modern kerékpárutat finanszíroz a bihari megyeszékhely és a határ túloldalán, Hajdú-Bihar megyében lévő Berettyóújfalu városa között.

Igazságot Boginak!

Meghalt egy fiatal lány. Még élnie kellett volna. Megvalósítania álmait, gyerekeket, majd unokákat nevelnie. Neki nem volt itt az ideje. Egy óvatlan pillanat, egy csattanás, sziréna, két hét harc az életért. Mérhetetlen fájdalom szülőkben, barátokban. A mécsesek azóta is égnek. Nincs megnyugvás, beletörődés a megmásíthatatlanba. A gyász mellett az is mardossa a hozzátartozók lelkét, hogy kétségeik vannak, miként is történt a baleset. BOTH ABIGÉL írása.

Román–magyar siker uniós támogatással

Határidőre befejeződött az a határon átnyúló európai uniós projekt, melynek eredményeként román részről Fugyivásárhely és a Nagyváradi Metropolisz Övezet, magyar részről Téglás és a Hajdú-Bihar Megyei Gazdasági és Munkaadói Egyesület gazdagodott zöldenergiát hasznosító épületekkel.

Szüret a Hegyközön

Bár régebben október végén szedték a szőlőt, manapság a klímaváltozás miatt már szeptember közepén elkezdik a szüretelést. A szőlő ilyenkor már édes, mint a méz, szállják is a darazsak, s ha az ember nem elég óvatos, a fürttel együtt egy-egy darázsba is belemarkol. Alulírott még sohasem vett részt szüreten, ezért nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Németiék engem is meghívtak szőlőt szedni.

Élesdi találkozások

Az elszármazottak, az egykor konfirmáltak, akik most is ott élnek, mind összegyűltek egy hétvégére Élesden. Magyarok, akik szórványban is őrzik, védik, ápolják identitásukat.

Oldalak