könyv

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A könyv sosem megy ki a divatból

TAKÁCS MÁRIA MAGDOLNA gyári munkásból, illetve raktárosból lett kisvállalkozó, de ennél sokkal több: Margitta legjobb könyvüzletét vezeti. Szülővárosában végezte el a középiskolát, utána a helyi cipőgyárban dolgozott, majd a Herbák János vasipari vállalathoz került raktárosnak. Közben férjhez ment, és 1994-ben úgy döntött, a maga ura lesz. Nem követte a divatot, ezért nem élelmiszerüzletet, kocsmát vagy turkálót nyitott, hanem hiányt pótolt: ő nyitotta meg a város, sőt a környék egyetlen, magyar könyveket és sajtótermékeket árusító üzletét az RMDSZ-székházban, ahol mind a mai napig működik.

A Várad könyvújdonsága

Hamarosan megjelenik Szilágyi Aladár Azok a világba küldött nagy emberek című interjúkötete kortárs magyar történészekkel.

Kultúra a Hajdúhéten

Dánielisz Endre helytörténész legújabb kötete, A Csonkatorony históriája című kiadvány is a Hajdúhéten került az olvasók kezébe. A nagyszalontai hajdúvár megfigyelőtornyát 375 évvel ezelőtt építették föl, a kerek évforduló ösztönözte Dánielisz Endrét a helytörténeti könyv megírására. A művét Nagy Aranka szalontai származású tanár mutatta be, majd természetesen a szerző is elmondta gondolatait, és örömmel dedikálta legújabb kötetét.

Könyv a hajdúváros óvodai oktatásáról

A pedagógusok napján mutatták be a Magyar Házban azt a kiadványt, amely Tóth Zsuzsanna kezdeményezésére a nagyszalontai magyar óvodai oktatás múltját, jelenét és jövőjét fűzi csokorba.

Könyv az élesdi foci múltjáról

Baráti hangulatú találkozón mutatták be Élesden Karbunár György Az élesdi gyerekek című focikrónikáját. A bihari kisvárosban kilencven évvel ezelőtt alakult meg a futballcsapat.
Az élesdi városháza tanácstermébe a könyvbemutatóra érkezetteket Grim András, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének szórványügyekkel megbízott ügyvezető alelnöke köszöntötte, aki hozzájárult a kötet megjelenéséhez is

Kocsis-kötet Osváth Pálról

A biharkeresztesi városi könyvárban mutatták be Kocsis Csaba műfajilag dokumentumregényként meghatározható kötetét, mely Osváth Pál életét és korát dolgozza fel A legelső pandúr címmel. Előzőleg a városháza előtt meg is koszorúzták a 19. század második felében alkotó író, jegyző, sárréti csendbiztos, a bihari táj jellegzetes alakjának, a szobrát.