kórustalálkozó

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Megint otthonra lelhet a kultúra Margittán

A Berettyó-parti települést mindig élénk kulturális élet jellemezte. Még községként is műkedvelő színjátszó csoportjai, tánccsoportja és kórusai voltak, rendszeresen irodalmi köröket, szavalóesteket szerveztek. Lakosai fogékonyak voltak minden kulturális rendezvényre, s ezek többségének a művelődési ház adott otthont. Négy év kihagyás után a felújított ingatlan ismét fogadja a közönséget.

Kórusok a nagyváradi székesegyházban

A Krisztus Király ünnepe előtti szombaton, idén novemberben is megtartották a katolikus egyházi kórusok seregszemléjét. Ez volt az ötödik, és a helyszíne immár harmadik alkalommal a nagyváradi római katolikus székesegyház volt. Egy-egy alkalommal Margitta és Székelyhíd is házigazdája volt a rangos eseménynek.

Dalos, nótás hétvége Margittán

A margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa majdnem negyedszázados múlttal büszkélkedhet. Férfikórusként alakult meg, majd rövid időn belül nótás kedvű hölgyek is csatlakoztak hozzájuk. A hagyományokhoz ragaszkodva idén szeptemberben is megszervezték a kórustalálkozót.

Anyák napi kórusfesztivál

A Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség immár kilencedik alkalommal szervezett Nagyszalontán kórustalálkozót az édesanyák tiszteletére itteni és magyarországi fellépőkkel.

Szépen szólt a nóta Szalacson

Negyedszer vállalt házigazdai szerepet a szalacsi Örökzöld Asszonykórus egy kórustalálkozón. A rendezvényen kilenc kórus és egy citerazenekar vett részt.

Katolikus énekkarok Székelyhídon

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Kórustalálkozója váltott helyszíneken zajlik. Az idei a negyedik volt, és a székelyhídi Szeplőtelen Fogantatás Plébániatemploma adott otthont neki november 21-én.

Kórustalálkozó volt Székelyhídon

Érmelléki kórustalálkozó néven több mint egy évtizedes múltja van Székelyhídon a kórustalálkozóknak. Az idén november 14-én immár tizenegyedszerre rendezték meg. Erre meghívást kapnak a környékbeli kórusok és anyaországi énekkarok, népdalkörök is.

Kórusfesztivál Margittán

Majd másfél évtizedes hagyománya van annak, hogy a margittai Horváth János Társaság a városnapok alkalmából megszervezi a kórusfesztivált. A XIV. rendezvény elébe még az sem gördített akadályt, hogy a művelődési ház már hosszabb ideje felújítás alatt áll.

Nemzetközi kórustalálkozó Érmihályfalván

Május 30-án nemzetközi kórustalálkozónak adott otthont az érmihályfalvai Bartók Béla Művelődési Ház. Nyolc énekkar kapott meghívót, közülük egyesek elmaradhatatlan résztvevői a találkozóknak, de érkeztek újoncok is Biharból, a megyén kívülről és a határon túlról is.