strand

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kempingezni már lehet a margittai strandon

Nyár van, időnként kánikulának beillő hőség is előfordul. Ilyenkor szívesen töltik az emberek szabadidejüket a vízpartokon, strandokon. Ezt június közepe óta a margittaiak is megtehetik, mert – bár kissé megkésve – megnyitotta kapuit a városi strand.

Tulajdonosváltás a székelyhídi strandon

A Böjte Csaba szerzetes nevével fémjelzett dévai Szent Ferenc Alapítvány megvásárolta a székelyhídi termálstrandot. A létesítmény július közepe óta várja a fürdővendégeket.

Élményfürdő a váradi strand helyén

Iskolakezdés előtt mindössze két nappal, szeptember 10-én nyitották meg a nagyváradi Nymphaea Welness Központot és Élményfürdőt. A létesítmény július végére fizikailag elkészült, de a működtetésére nem készültek fel idejében.

Szezonkezdés Margitta városi strandján

Bár nehezen akarta megmutatni magát az igazi tavasz, a margittai szabadidőközpont legnagyobb részét kitöltő Városi Strandon készültek a május 1-jei nyitásra. Igyekeztek vonzóbbá tenni, több vendéget odacsalogatni, kellemes, tartalmas kikapcsolódást kínálni az odalátogatóknak.

Téli strandolás

Bár felszereltségében, medencekínálatában meg sem közelíti a magyarországi hasonló létesítményekét, mégis egyre népszerűbb és közkedveltebb Hegyközszentmiklós gyógyfürdője. Ez a kiváló gyógyvíz mellett a csendes környezetnek, a szeretetteljes vendéglátásnak és nem utolsósorban a jegyáraknak köszönhető.

Szentmiklóson egész évben strandszezon van

Végére értünk az idei strandszezonnak. A nyáron hűvöst nyújtó fák leveleit dobálja a szél, kerítések rácsai között hűst lehelnek a reggelek. Ezzel szemben Hegyközszentmiklóson dacolnak az ősszel, a strandmedence peremén gőzfelhő hömpölyög, többen is lubickolnak a termálvízben.

Hol fürdőzhetnek a margittaiak?

Margittán két termálvizes strand működik, egyik a már régebben megnyitott Termal Strand, amely később magánkézbe került, a másik pedig a szabadidőközpont területén megépült új létesítmény, amely önkormányzati tulajdonban van. Vizük gyógyminősége azonos, hiszen ugyanabból a forrásból származik.

Avatás előtt a margittai strand

A margittai szabadidőközpont termálstandjáról érdeklődött lapunk munkatársa Dorel Talpoş polgármestertől egy Ausztriáig is eljutott sajtóhír kapcsán, miszerint a megépítésére szánt EU-s pénzt az elöljáró másra költötte. A helyszínen látottak nem igazolták az állítást.

Nyílnak a váradi strandok

Április 26-án, két heti zárvatartás után ismét megnyílt az Őssi Strand. A tervek szerint péntektől a Városi Strand is várja majd a fürdőzőket.

Szentmiklós, a Hegyköz peremén

Ott ahol a Hegyköz rácsodálkozik a hajdan mocsaras, nádas Érmellékre, ott vívja megmaradásának mindennapjait Hegyközszentmiklós. E természeti adottságai révén szép település évszázadokon át megőrizte identitását, manapság viszont a belső felmorzsolódás, az elöregedés jelenti a legnagyobb veszélyt.