szobor

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Semjénben tisztelik nagy elődeik emlékét

Január 22., a magyar kultúra napja minden magyarlakta vidéken jeles ünnep. A különösen gazdag kulturális örökséget magáénak mondható Érsemjénben az év minden napját jellemzi a nagy elődök hagyatékának megbecsülése.

Téglajegyekkel a Szacsvay-szobor talapzatának megóvásáért

Megyeszerte gyűjtést indított az RMDSZ a nagyváradi Szacsvay-szobor talapzatának restaurálásához szükséges pénz előteremtésére. A szövetség városi, körzeti szervezeteinél, illetve a tagdíjbeszedőknél lehet téglajegyeket venni.

Vandalizmus áldozata lett Szacsvay

Az elmúlt héten vandalizmus áldozata lett a nagyváradi Ezredévi Emléktéren álló Szacsvay-szobor. Lelkes fiatalok egy csoportja nagyszombaton sikeresen megtisztította a festékkel bemázolt szobrot.

Ünnep és hétköznapok Érköbölkúton

Bő százhatvan esztendőt fiatalodott Érköbölkút az elmúlt szombat kora délutánján. Igaz, csak néhány órára élhették meg az ott lévők a csodát, amit Rákóczi Lajos tanár teremtett az ősöket, értékeinket feledni nem akarók számára. A szájhagyomány szerint a drótos tót eltévelyedésének falujában a hajdani huszártoborzó hangulata ismét belengte a barackvirággal ékesített völgyet.