tűzoltók

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Lánglovag a közösség szolgálatában

A hétköznapi hősök kétségkívül köztünk járnak, nem szükséges messzire mennünk, amikor olyan embereket keresünk, akikre példaképként nézhetünk fel, akik valamilyen rendkívüli szakmában tevékenykednek. A nagyszalontai SZATMÁRI FERENC tűzoltó tiszthelyettes egyike ezeknek.

Szalacson sokrétű a jövőtervezés

Ha nem is a világ közepe, de legalábbis a régió rendezvényközpontja volt Szalacs novemberben. Beruházások átadása, együttműködési szerződések megkötése, konferenciák zajlottak az észak-bihari községben.

A tűzoltóknál jártak a szalontai diákok

A tűzoltók napja alkalmából a magyar tannyelvű 1. számú Speciális Oktatási Központ nagyszalontai kirendeltségének tanulói nemrégiben tanítóik kíséretében ellátogattak a helyi tűzoltóságra, és érdekes tevékenységek részesei lehettek.

Régiógyőztesek a bihari tűzoltók

A megyei versenyek győzteseiből összeválogatott csapattal indult a hónap elején a megyei Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség a régiós tűzoltóversenyen.

Gyorsabb mentés, oltás

A Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség nagyváradi székhelyének udvarán Cornel Popa megyei tanácselnök és a sajtó jelenlétében jelentették be a közelmúltban, hogy újabb sikeres pályázat eredményeként további két korszerű speciális járművel gyarapodik a szolgálat eszköztára.

Életmentést is oktattak

A Bihar Megyei Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség a tanfelügyelőséggel együttműködve vett részt az Iskola másképpen címet viselő országos programban.

Büntetik a felelőtlen gyújtogatókat

Több hatóság együttes és külön-külön felhívásai ellenére nem telik el olyan nap, hogy nem egy, hanem 8-10 tarlótűzről ne adnának hírt a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményei. Camelia Roşca hadnagy, a szóvivő érdeklődésünkre elmondta, hogy ebben a hónapban már mintegy kétszáz ilyen tüzet kellett megfékezniük a katonai és az önkéntes lánglovagoknak.

Több volt tavaly a lakástűz

Az elmúlt évben egyharmadával több lakástűzhöz riasztották Biharban a lánglovagokat, mint 2010-ben. A Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőséget vezető Ioan Baş dandártábornok a napokban tett jelentést tavalyi működésükről a kormánybiztos, a megyei tanács elnöke és az alegységek parancsnokai előtt.

Készenléti járműveket kaptak a tűzoltók

A Regionális Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával három új készenléti járművet kapott a Crişana Sürgősségi Ügyek Felügyelősége. A járművek speciális felszerelése lehetővé teszi a legkülönbféle katasztrófák kezelését. Bihar mellett Szatmár, Kolozs, Bszetrce-Naszód, Máramaros és Szilágy megye kap hasonló járműveket az elkövetkező időszakban.