baleset

Tragédiák nélkül nem megy?

Fájdalmasan érintett a hír, március elején elhunyt Bodoni Dombi István, az élesdi RMDSZ-szervezet egykori elnöke, a sebes-Körös-parti város köztiszteletben álló polgára. Ám a veszteségérzethez hamarosan a tehetetlen düh érzése társult, amikor arról is értesültem, hogy a pedagógus-könyvtáros, az Élesdi Művésztelep alapítója halálos gázolás áldozata lett, ami a nemzetközi főút mentén fekvő településeken – úgy Fugyivásárhelytől a Király-hágóig – sajnos tragikusan gyakori eset.

A videófelvétel bizonyítja: a sofőr volt a hibás

Januárban közöltünk cikket Igazságot Boginak! címmel, melyben a decemberben történt nagyváradi biciklis gázolás körülményeiről írtunk. Olvasóink bizonyára emlékeznek az esetre, hiszen a tragikus körülmények között elhunyt Kiss Boglárka családja mindent megtett, hogy szemtanúkat találjon, olyanokat, akiknek információjuk van, hogyan is történt a baleset.

Igazságot Boginak!

Meghalt egy fiatal lány. Még élnie kellett volna. Megvalósítania álmait, gyerekeket, majd unokákat nevelnie. Neki nem volt itt az ideje. Egy óvatlan pillanat, egy csattanás, sziréna, két hét harc az életért. Mérhetetlen fájdalom szülőkben, barátokban. A mécsesek azóta is égnek. Nincs megnyugvás, beletörődés a megmásíthatatlanba. A gyász mellett az is mardossa a hozzátartozók lelkét, hogy kétségeik vannak, miként is történt a baleset. BOTH ABIGÉL írása.

Hétvégi balesetek a megyében

Két közúti baleset is történt húsvét hétvégéjén Nagyvárad környékén. Az egyik Alsólugason, a másik Nagyürögdön. Összesen 11-en sérültek meg, halálos áldozat nem volt.