Helyi Tanács

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Adókat emelnek Nagyváradon

Több adót és illetéket megemelnek 2018. január 1-től Nagyváradon. Az erről szóló határozatot november 27-i, hétfői rendes ülésén hagyta jóvá az önkormányzati képviselőtestület.

Hibádzik az elszámolás

Augusztusi ülésükön tájékoztatták a nagyváradi helyi tanács tagjait a polgármesteri hivatal 2016-os tevékenységére vonatkozó számvevőszéki jelentésről. A 89 oldalas dokumentumot a városháza honlapján, a határozattervezetek között hozták nyilvánosságra. Kiderül belőle, hogy az elöljáróság működését példaértékűnek és átláthatónak beállító törekvések ellenére akadtak gondok, sőt kihágások.

Több mint kántor

SZABÓ PÉTER majdnem egy évtizede szolgálja kántorként a margittai római katolikus közösséget. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy önkormányzati képviselőként, amatőr színjátszóként és karvezetőként a város teljes magyar közösségének szolgálatába állt.

Nagyváradi adók és illetékek 2017-re

December 20-i ülésén hagyta jóvá a váradi önkormányzat képviselő-testülete a 2017-re érvényes helyi adókra és illetékekre vonatkozó határozatot. Az ülésen Huszár István RDMSZ-es és Liviu Sabău-Popa szociáldemokrata párti frakcióvezető is több enyhítést javasolt, ezt azonban a Nemzeti Liberális Párt többségben levő tanácsosai leszavazták.

Székelyhídon sem alakult meg a helyi tanács

Elmaradt Székelyhídon a helyi tanács hétfőn 13 órára meghirdetett alakuló ülése. Dolorean Gyula alprefektus a szükséges kétharmadnyi tanácsosi létszám hiányában előbb félórás szünetet rendelt el, majd elnapolta az ülést.

Újra kiírták a népszavazást Nagyváradon

Eredménytelen lett május 10-én a bihari megyeszékhelyen a referendum Szentmárton község beolvasztásáról. A városi tanács szombaton egyszerű többséggel jóváhagyta, hogy június 14-én ismét az urnákhoz szólítsák ez ügyben a váradiakat.

Kiegészült a váradi tanács

Ismét teljes a nagyváradi tanács létszáma, az önkormányzati képviselő-testület augusztus végi rendes ülésén mind az RMDSZ, mind a Demokrata–Liberális Párt (D–LP) egy-egy új tanácsosa esküt tett.

Felújítják a hővezetéket is

A Szent László (ma Unirii) téri Kishíd felújításával egyidőben felújítanák a hídnál futó távhővezetékeket is, mondta Ilie Bolojan váradi polgármester a rendkívüli tanácsülés előtt megtartott sajtótájékoztatóján. A projektet az ülésen vita nélkül hagyták jóvá a tanácstagok.

Telekadók miatt háborognak a váradiak

Tíz-tizenötszörösére nőttek bizonyos nagyváradi telektulajdonosok idei adói: a helyhatóság ugyanis szántókat, kerteket is beépített beltelkeknek minősített. A számos tiltakozás miatt az elöljáróság változtatást ígért, de eseti bizottság felállítását nem hagyta jóvá a tanács.

Oldalak