felújítás

Elkezdik a barokk palota felújítását

December 15-e után elkezdik a nagyváradi barokk palota renoválását. A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szándékai szerint a három évig tartó munkálatok idejére sem zárják le teljesen az épületet, melynek nemcsak egyházi, hanem közművelődési szerepet is szánnak majd.

Megújul a „színház” Székelyhídon

Felújítják a székelyhídi művelődési házat, már a látványtervet is sikerült megtekintenünk. Nemcsak a tetőzet fog megváltozni, hanem a belső tér is átalakul.

Szépül a Bémer tér

Nemrég újították fel a Bémer (ma Regele Ferdinand) tér keleti frontján levő egykori Stiedl-féle házat. A városvezetés azt tervezi, hogy néhány éven belül a tér teljes házállománya új köntöst kap majd.

A szalontai alpolgármester jelenti

Amint az időjárás lehetővé teszi, több nagyszabású terv megvalósítása kezdődik el a hajdúvárosban. Horváth János alpolgármester számolt be ezekről lapunknak.

Felújíthatják a Szacsvay-szobor talapzatát

November 15-étől a RMDSZ Bihar megyei szervezetének kezelésébe kerül Szacsvay Imre mártírt jegyző nagyváradi szobra azért, hogy elvégezhessék a műemlék felújítását. A döntést október végi ülésén hagyta jóvá a váradi helyi tanács.

Az étel nem, de a hit összeköt

A kiskereki református egyházközségben három évvel ezelőtt lelkipásztorváltásra került sor. A lelakott parókia helyett újat épít a gyülekezet, alapját idén le akarják rakni, és holland segítséggel már dolgoznak a gyülekezeti ház renoválásán.

Megújult a napközi

A hajdúvárosban sorra szépülnek meg a középületek, tanintézmények, csinosodik a főutca, bővülnek a zöldövezetek. A megújulás ideje nemrégiben az Állomás-negyedben található Mackó Napközi számára is elérkezett.

Felújítják a hővezetéket is

A Szent László (ma Unirii) téri Kishíd felújításával egyidőben felújítanák a hídnál futó távhővezetékeket is, mondta Ilie Bolojan váradi polgármester a rendkívüli tanácsülés előtt megtartott sajtótájékoztatóján. A projektet az ülésen vita nélkül hagyták jóvá a tanácstagok.

Felújítják a nőgyógyászatot

A Megyei Sürgősségi Klinika nőgyógyászati és újszülöttosztályának átalakításáról, renoválásáról tájékoztatta a sajtót a minap GHEORGHE CARP, a váradi egészségügyi intézmény menedzsere, LUCIA DAINA orvosigazgató és FLORIN ROB ápolási igazgató.

Megújul a hajdúváros piaca

A következő hetekben teljesen átalakul a piac Nagyszalontán. A felújítás során korszerűsítik, és át is rendezik a teljes területet.

Oldalak