önkéntes

A Mosoly Kommandó a közösségért tesz

Siteri fiatalok – és nem csak ők – „parancsnokuk”, SZABÓ KINGA vezetésével sokat tesznek a helyi közösségért és a rászorulókért. Igyekeznek tovább éltetni a falubeli régi hagyományokat, emellett jótékonysági rendezvényeiken adományt gyűjtenek gyermekotthonok lakóinak.

Példaértékű az árpádi ifjak munkája

Alig múlt másfél éves az Árpádi Ifjúsági Szervezet (Árpisz), megalakulása óta máris tucatnyi program, kezdeményezés, rendezvény és önkéntes segítségnyújtó akció valósult meg a faluban a fiatalokat tömörítő szervezet révén.

Osztrák szakiskolások önkénteskedtek Váradon

Az Alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola negyven diákja dolgozott az egykori nagyváradi Szent József Kórház elektromos hálózatának felújításán az elmúlt héten, március 16-19. között a Caritas Catolica önkéntes programjában.

Az étel nem, de a hit összeköt

A kiskereki református egyházközségben három évvel ezelőtt lelkipásztorváltásra került sor. A lelakott parókia helyett újat épít a gyülekezet, alapját idén le akarják rakni, és holland segítséggel már dolgoznak a gyülekezeti ház renoválásán.

„Minden nap élmény volt a gyerekekkel”

Július közepétől mintegy három héten át biztosított programot több mint 120 gyermek és fiatal számára Nagyszalontán az az angoltábor, amelyben egy önkéntes amerikai diáklány, MARIE-CLAIRE PARTRIDGE oktatta a gyerekeket.

Holland önkéntesek a szalontai idősotthonban

Nyugat-Hollandiából, Katwijk városából érkezett hétfős önkéntes csapat a nagyszalontai Salem Idősek Otthonába, hogy munkájukkal segítsenek az otthon új épületének felhúzásában. A Hans Baay vezette társaság nagy örömmel érkezett a hajdúvárosba, mint mondták, most először vesznek részt önkéntes munkában, de a jövőben feltétlenül szeretnének még segíteni olyan településeken, ahol szükség van a munkájukra.

Önkéntes hét hollandokkal

Az Élesdi Református Egyházközség önkéntes hetet szervezett, a gyülekezet tagjai önkéntes munkát végeztek a templomnál és a parókiánál. Tavaly szerveztek először hasonlót, annak apropóján, hogy a városba látogatott egy holland csoport, és ők akkor jelezték, szívesen dolgoznának az egyházközségnél. Az önkéntesség hetét a szervezők az idén is kifejezetten a holland vendégek látogatására időzítettek május első hetében.