bölcsőde

Magyar bölcsőde épül a KREK-székház udvarán

November 15-én, a magyar szórvány napján két alapkőletételt is tartottak Bihar megyében. Köröstárkányban egy magyar nyelvű óvoda, Nagyváradon, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) székházának udvarán egy magyar nyelvű bölcsőde építésének első ünnepélyes mozzanata történt meg.

Bölcsődét is fenntartanak a váradi evangélikusok

Sokan gyönyörködnek nagyváradiak és idelátogatók is az egykori Körös (ma Tudor Vladimirescu) utcán álló evangélikus templomban. Az istenháza a XX. század elején épült, tervezője Pecz Samu volt, az építkezés kivitelezője ifj. Rimanóczy Kálmán.

Hatékony bölcsődei ellátás Nagyváradon

Biró Rozália alpolgármester és Koncsek Vadnai Zita, a nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának vezetője sajtótájékoztatón ismertette a megyeszékhelyen található bölcsődék és a bölcsődei ellátás helyzetét. Mint elhangzott, Nagyváradon 12 bölcsődében 427 gyermeket tudnak felügyelni a képzett szakápolók.

Bölcsi-börze a Gyermekvárosban

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal szervezésében a tavaszi bölcsi-börze. Az érdeklődő kismamák, újdonsült anyukák június első három napján ismerkedhetnek a váradi felhozatallal a Gyermekvárosban.