kórus

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az éneklő orvos, aki újságot is írt

A székelyföldi Ditróban született, de ízig-vérig partiumivá vált. Ő SÁNTHA LEVENTE, a mindig mosolygós háziorvos, akit az idei érszőlősi falunapokon a település díszpolgári címével tüntettek ki.

Gyermekfilharmónia vezette fel a huszárportyát

Január elején ismét nyeregbe pattantak a hagyományőrzők a Szentjobbon tizedik alkalommal megrendezett partiumi lómozgató huszárportyán. Az embert és lovat próbáló csikorgó hidegben való poroszkálás előtti estén lélekemelő esemény zajlott a szalárdi református templomban.

Húszéves az érszőlősi Immánuel kórus

Az érszőlősi református egyházközségben 1986-ra nyúlik vissza a karéneklés gyökere. Akkor kezdett több szólamban énekelni a helyi fiatalok kis csoportja Dolhai Benjámin kántor irányításával. Elvetették azt a magot, melyből tíz év múlva életre kelt a ma is aktív Immánuel kórus.

Együtt dalol a „család”

A margittai Horváth János Elméleti Líceum kórusa öt évvel ezelőtt alakult meg, még a magyar iskola előtt. Ma már a közösségi rendezvények elmaradhatatlan szereplője, tagjai családtagoknak tekintik egymást.

Zengett az ének a váradi bazilikában

Kórusok egyházi éneke töltötte be a székesegyház terét november 22-én. Ekkor rendezte meg a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye a harmadik kórustalálkozóját.

Önállósult Mihályfalván a kórustalálkozó

Érmihályfalván nagy múltja van a karéneklésnek. A mezőváros mindenkori énekkara szívesen vett részt kórustalálkozókon, és ők maguk is szerveztek ilyet. Az idén nyáron „függetlenedett” a kórustalálkozó.

Istendicsőítésben összekovácsolódtak

A margittai református egyházközségben a karéneklésnek az utóbbi évekig nem volt hagyománya. Ezen változtatott a kántor segítségével az új lelkipásztor.

Négy szólamban dicsérik Istent Margittán

A margittai római katolikus egyháznak a régmúlt időktől fogva volt a jó torkú hívekből spontán összeállt kórusa. Szervezett formát először 1974-ben öltött az énekkar.

Szárba szökött Vadrózsák

Az Érmelléken egyre több település büszkélkedhet azzal, hogy kórusa, népdalköre vagy dalárdája van. A közigazgatásilag Érbogyoszlóhoz tartozó Albis sem akart kimaradni a sorból.

Kedvencük a magyar nóta

Dalárdaként alakult meg 21 évvel ezelőtt, később hölgyek is csatlakoztak, így jött létre a margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa. Megalakulásakor az RMDSZ égisze alatt működött, majd a HJT vette szárnyai alá.

Oldalak