kántor

Tordai Ferenc emlékversei

Az Arany János Művelődési Egyesület gondozásában jelent meg Tordai Ferenc nagyszalontai tanító és kántor verseit tartalmazó kötet. Az ünnepélyes bemutatóra szombat délután került sor a Zilahy Lajos Művelődési Házban.

Több mint kántor

SZABÓ PÉTER majdnem egy évtizede szolgálja kántorként a margittai római katolikus közösséget. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy önkormányzati képviselőként, amatőr színjátszóként és karvezetőként a város teljes magyar közösségének szolgálatába állt.

Elhunyt Veres László Zsolt

Alig néhány napja jelent meg a fiatal kora ellenére máris gazdag életpályáját bemutató portré a Biharország hasábjain, s weboldalunkon, szomorú kötelességünk hírt adni arról, hogy életének 36. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt az érmihályfalvi református egyházközség kántora, Veres László Zsolt, karnagy, informatika szakos tanár.

Előbb értette a zenét, mint az emberi szót

Ki gondolta volna, hogy a nagyváradi városháza tornyában óránként megszólaló zenei motívum csecsemők muzikalitásának tesztelésére kiválóan alkalmas. Minden esetre Veres László Zsolt esetében ez történt. A ma Érmihályfalván élő, református kántort, karnagyot, informatika tanárt alig néhány hónapos korában épp az udvaron ringatták, amikor a városháza tornyában felzúgtak a dallamok, és az apró jövevény precízen visszadúdolta a hallottakat.