kézműves

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

„Aranyos” mesterek jártak Nagyszalontán

Október végén Arany Napok címmel tartottak kézműves programsorozatot Nagyszalontán, az Arany János Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvény az Arany-év égisze alatt zajlott, a kézművesek a koszorús költő emléke előtt tisztelegtek munkáikkal.

Kézművesek táboroztak a kultúrházban

A hagyományokhoz hűen a nagyszalontai Sinka István Kézműves Kör égisze alatt idén is megrendezték a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő kézművestábort.

Tanítványból lett kézműveskör-vezető

Nagy változásokat hozott az új év a hajdúváros kézművesei számára, hiszen új székhelyen és BONDÁR HAJNALKA személyében új irányítóval működik a Sinka István Kézműves Kör.

Türelem csipkét terem

Az alkotás, a szép iránti vágy egyidős az emberiséggel. Az önkifejezés lehet egyénre szabott, de egy népcsoportra, földrajzi területre jellemző jegyeket is hordozhat. A csipkehímzés is ide sorolható, e kézműves tudomány avatott ismerője a bihardiószegi NAGY ERZSÉBET.

Kézműveskedni jó!

A nagyszalontai Sinka István Kézműves Kör szervezte táborokban évről évre többtucatnyi gyermek sajátítja el a kézműves foglalatosságok alapjait. Remekül szórakoznak, miközben új ismeretekkel és élményekkel gazdagodnak.

Csapatépítő kiránduláson a szalontai kézművesek

Múlt vasárnap reggel nyolc órakor tele busszal indultak a nagyszalontai kézművesek a bihari hegyekbe csapatépítő túrára. A gyerekek szüleik társaságában, oktatójuk, Fekete Mária szervezésében „dühöngő” napot tartottak, hogy az egész éves munka után kikapcsolódjanak.

Ünnepi hangulatban a hajdúvárosi kézművesek

A nagyszalontai Sinka István Kézműves Körben már a decemberi ünnepekre készülnek az ügyes kezű tagok. FEKETE MÁRIA körvezető lapunknak elmondta, hogy a hagyományőrzés jegyében szalmából és csuhéból készítenek különféle dísztárgyakat.

Oldalak