kerékpár

Balesetmentes bringázásért táboroztak

Fiatalok számára szervezett kerékpáros tábort Székelyhídon július második felében a Pro Bikers Egyesület a városi önkormányzat és a Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával. Az oktatók Budapestről érkeztek.

A videófelvétel bizonyítja: a sofőr volt a hibás

Januárban közöltünk cikket Igazságot Boginak! címmel, melyben a decemberben történt nagyváradi biciklis gázolás körülményeiről írtunk. Olvasóink bizonyára emlékeznek az esetre, hiszen a tragikus körülmények között elhunyt Kiss Boglárka családja mindent megtett, hogy szemtanúkat találjon, olyanokat, akiknek információjuk van, hogyan is történt a baleset.

Igazságot Boginak!

Meghalt egy fiatal lány. Még élnie kellett volna. Megvalósítania álmait, gyerekeket, majd unokákat nevelnie. Neki nem volt itt az ideje. Egy óvatlan pillanat, egy csattanás, sziréna, két hét harc az életért. Mérhetetlen fájdalom szülőkben, barátokban. A mécsesek azóta is égnek. Nincs megnyugvás, beletörődés a megmásíthatatlanba. A gyász mellett az is mardossa a hozzátartozók lelkét, hogy kétségeik vannak, miként is történt a baleset. BOTH ABIGÉL írása.

Kerékpárkölcsönző nyílt Nagyváradon

Augusztus 8-a óta kerékpárokat kölcsönözhetnek a nagyváradiak és turisták a volt Nagyvásár téren (December 1. park), az egyetem orvosi karának épületével szemben, a villamosmegállónál. Tanulók, nyugdíjasok ingyen, a helyi közszállítási bérlettel rendelkezők kedvezménnyel bérelhetik a bringát.

Biciklisek barátai

Két évtizede hozta létre a margittai Salamon család a Bellotto néven bejegyzett vállalkozását. Bicikliülésekkel kezdték, ma már cégcsoporttá bővülve szabászattal is bővítették profiljukat. Az Országos Kerékpárszövetséggel is együttműködnek, ennek eredményeként a város a kerekezők országos túrájának egyik fontos állomása.

Együtt mozgott Feketebátor iskoláinak diáksága

Az európai Mobilitás Hete rendezvénysorozat a vidéki települések lakóit is lendületbe hozta, és a Fekete-Körös mentén is az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra, illetve arra, hogy kerékpározni jó.

Útvonaltippek kerékpárosoknak

Az aktív kikapcsolódás hívei számára kellemes időtöltés lehet, ha kerékpárra pattannak, és úgy járják be a környék legszebb helyeit, hogy közben minden porcikájukat alaposan megmozgatják.

Bekerekeztek Margittára

Első alkalommal lépte át Bihar megye határát a Románia Kerékpártúra, a célállomás pedig Margitta volt. A rangos nemzetközi vetélkedőn 82 kerékpáros vett részt négy hazai és tíz külföldi csapat tagjaként.

Nagyszalontán a Határon Túra

A Vuelta Sportiroda szervezésében, a 2010-es KorszakVáltó Határon Túra kezdeményezés folytatásaként rendezték meg a Határon Túra 2011 kerékpáros túrát, a nyolc nap alatt Gyimesbükkből Budapestig kerekező fiatalok augusztus 17-én érkeztek Nagyszalontára, ahol ünnepi műsorral köszöntötték őket.