vállalkozás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megtalált egyensúly

HERMAN FERENC sok vegyértékű művész. A Színművészeti Egyetem elvégzése után jött Nagyváradra, nem üres kézzel: utolsó egyetemi évében készített egyéni műsorát hozta, a XX. századi irodalom emblematikus figurájáról, az első világháborút derekasan megjárt Svejkről szóló történetet –színpadra készen.

Kötelesség a kisvállalkozások segítése

Bihardiószegen járva SZABÓ ÖDÖN parlamenti képviselő több gazdával, helyi termelővel is elbeszélgetett. Diószeg elsősorban a bortermelésről és szőlőtermesztésről ismert vidéke Biharnak, de számos más haszonnövény termesztésében is jeleskednek a helybéliek.

Pályázati jó tanácsok

Fedezzük fel! – új kezdet az EU-s finanszírozásban címmel szervezett tanácskozást a nyáron Nagyváradon a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE), a Kós Károly Akadémia, az RMDSZ és a Wilfried Martens Központ.

Tanít és vállalkozik

A margittai ANTAL ZSOLT ISTVÁN azok közé tartozik, akik legalább két vasat tartanak egyszerre a tűzben, hogy családjuknak jólétet, megélhetést teremtsenek. Ő két egyetemi diplomát szerzett, s egy ideje a földrajztanítás mellett saját céget is működtet.

Biciklisek barátai

Két évtizede hozta létre a margittai Salamon család a Bellotto néven bejegyzett vállalkozását. Bicikliülésekkel kezdték, ma már cégcsoporttá bővülve szabászattal is bővítették profiljukat. Az Országos Kerékpárszövetséggel is együttműködnek, ennek eredményeként a város a kerekezők országos túrájának egyik fontos állomása.

Különleges kisvállalati marketing előadás Erdélyben

Ritka, különleges esemény, amikor egy üzleti sikerkönyv szerzője, aki maga is sikeres és elismert vállalkozó, Erdélybe látogat, hogy személyesen ossza meg tudását helyi vállalkozókkal. Hát még amikor egyszerre kettő!

Vállalkozókat segítenek a várban

Elkészült a nagyváradi várban a román–magyar határ menti EU-s programból finanszírozott nonprofit Vállalkozássegítő Központ. A projektzáró szeminárium után helyi és magyarországi üzletemberek a sajtó kíséretében bejárták a létesítményt.

A könyv sosem megy ki a divatból

TAKÁCS MÁRIA MAGDOLNA gyári munkásból, illetve raktárosból lett kisvállalkozó, de ennél sokkal több: Margitta legjobb könyvüzletét vezeti. Szülővárosában végezte el a középiskolát, utána a helyi cipőgyárban dolgozott, majd a Herbák János vasipari vállalathoz került raktárosnak. Közben férjhez ment, és 1994-ben úgy döntött, a maga ura lesz. Nem követte a divatot, ezért nem élelmiszerüzletet, kocsmát vagy turkálót nyitott, hanem hiányt pótolt: ő nyitotta meg a város, sőt a környék egyetlen, magyar könyveket és sajtótermékeket árusító üzletét az RMDSZ-székházban, ahol mind a mai napig működik.

Itthon akarnak otthont építeni

Példaként is szolgálhat két margittai fiatal története, akik saját vállalkozásukra, szülőföldjükön építik jövőjüket.

Bölénycsorda a határban

Érdekes tevékenységbe kezdett a Réz-hegység erdeiben Sólyomkővár (románul: Şinteu, szlovákul: Nova Huta) területén egy osztrák vállalkozó: farmot létesített amerikai bölények tartására.

Oldalak