Európa-bajnokság

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Európa élvonalában az U20-as kosarasok

Hét év alatt négy rangos kosárlabda-kontinenstornának adott otthont a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnok, ám az idei megmérettetés volt az első, amely a házigazda román válogatott sikerével zárult. Júliusban B divíziós férfi utánpótlás Európa-bajnokságot rendeztek Nagyváradon.

Váradi húzóemberek a junior vízilabda Eb-n

Nem kerültek ugyan az élmezőnyben, de azért tisztesen helytálltak a román U19-es férfi és női vízilabda-válogatott tagjai a hollandiai Alphenben megrendezett Európa-bajnokságon. Mindkét csapat alapemberei váradi tehetségek voltak.

Váradiak is szerephez jutnak a foci Eb-n

Június 10. és július 10. között Franciaországban rendeztékk meg a labdarúgó Európa-bajnokságot. Ezen először vett részt 24 válogatott, köztük a magyar és a román nemzeti csapat is. A 15. Eb-nek voltak nagyváradi szereplői is

Európa-bajnok veterán karatésok

Egykor versenyszerűen karatézó nagyszalontai sportolók közül néhányan nemrégiben hatalmas elszántsággal újra harcba szálltak a május közepén megtartott Európa-bajnokságon. Csapatban elsők lettek a veteránok között, mellé egy arany- és egy ezüstérmet szereztek egyéniben.

Európa focitérképén a Bodola Gyula Stadion

November 11. és 17 között Európa-bajnoki selejtezőtornát rendeztek Nagyváradon és Hegyközpályiban négy utánpótlás fociválogatott részvételével. Az eseménnyel a váradi Bodola Gyula Stadion, ezáltal pedig a Pece-parti Párizs is felkerült az európai futballtérképre.

Korosztályos kosárlabda Eb-t rendeztek Váradon

Három éven belül másodszor látta vendégül az öreg kontinens korosztályos női kosárlabda-válogatottjait Nagyvárad. 2011 nyarán a Pece-parti Párizs egyedül kapta meg az U18-as Európa-bajnokság rendezési jogát, idén Temesvárral közösen adott otthont a megmérettetésnek.

Váradiak is szereztek érmet a tékvandó Európa-bajnokságon

Október 21–23. között Szlovákiában rendezték meg a felnőtt és a junior tékvandó Európa-bajnokságot. A 32 ország részvételével lezajlott kontinenstornán jelen volt a román válogatott is, amelynek négy váradi sportoló is tagja volt: Nagy Evelyn és Beke Teodóra (mindketten a West Team Sportklub versenyzői, elnök Ruszkai Hajnalka), Andrea Ganea (King Do SK, elnök Tulkos Rómeó) és Molcsán Tamás (Tae-Kyon SK, elnök Sas Sándor).