templombúcsú

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Zarándokhely lett ismét Szentjobb

Megyénkből gyakran szerveznek zarándokutakat közelebbi vagy távolabbi Mária-kegyhelyekre: Máriaradnára, Csíksomlyóra, Mariazellbe, Medjugorjéba, Fatimába, Lourdes-ba, Loretóba. A zarándokok számára lelki megnyugvást ad ezeknek a helyeknek a felkeresése, egyben továbbítják kéréseiket a Szűzanyának. Immár megyénkben is van ilyen zarándokhely.

Margittai templombúcsú Nagyboldogasszony napján

A margittai római katolikus kistemplomot Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel, így búcsúünnepe augusztus 15-én van. Ez a nap Szűz Mária mennybevételének napja, mely a katolikus vallás egyik legősibb és legnagyobb ünnepe.

Templombúcsú Szalacson

Évente néhányszor kicsinek bizonyul az istenháza Szalacs hithű katolikus közösségének. Egyik ilyen alkalom Havas Boldogasszony napja, a templom búcsúünnepe augusztus elején.

Emlékévi egyházmegyei búcsú Debrecenben

Magyarország második legnagyobb városában július 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődött a búcsús szentmise Szent Anna tiszteletére a debreceni székesegyház előtt. Az ünnepi szónok Böcskei László váradi megyés püspök volt.

Ünnepeltek, hagyományt őriztek Margittán

Az ünneplésről, a hit gyakorlásáról és a hagyományok őrzéséről szólt augusztus második hétvégéje a margittai katolikus – és más vallású – hívek számára.

Nagyboldogasszony-búcsú Margittán

Ünnepelt augusztus 19-én a margittai katolikus közösség, mivel akkor tartották meg a Nagyboldogasszonynak felszentelt templom (a római katolikus kistemplom) búcsúját. Erre az alkalomra az ünnepelt istenháza befogadóképessége kevésnek bizonyult volna, ezért – mint az eddigi években is –, az ünnepi szentmisét az Árpád-házi Szent Margit-templomban tartották meg.

Színes szalacsi falunapok

A múlt hétvégén tizenhatodik alkalommal megrendezett szalacsi falunapok az elmúlt évekhez hasonlóan színes és változatos programokkal várták a szórakozni vágyókat. A háromnapos rendezvény a katolikus templombúcsúhoz kapcsolódott.

Kettős ünnepség Monospetriben

A monospetri római katolikus templomot Krisztus király ünnepére szentelték fel, de búcsúünnepét október utolsó vasárnapján tartják, mivel 85 évvel ezelőtt ezen a napon vehette birtokba a falu katolikus közössége. Az idei kettős ünnepre teljesen megtelt az istenháza, mivel a helybeli híveken kívül más felekezetek tagjai és más településekről érkezők is megjelentek.