állatorvos

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Egyik énje állatorvos, a másik költő

DR. OLÁH JÓZSEF neve ismerősen hangzik Margittán és környékén, de a megyében, sőt a Partiumban is. Egyik énjében a lelkiismeretes, megbízható, munkáját csendben, pontosan végző, szűkszavú állatorvost ismerhette meg környezete, a másikban pedig a költőt, aki érzéseit és véleményét a környezetében történtekről modern versekben, felesleges szavak nélkül, lényegre törően és nagyon kifejezően közli.

Állandó ügyeletben van

Ha hívják, veszi a műszeres táskáját, robogóra pattan, és napszaktól függetlenül pillanatok alatt a helyszínen terem. Telefonja szinte folyamatosan cseng. ALMÁSI ISTVÁN állat-egészségügyi asszisztenssel beszélgettünk.

Állatorvos a tyúkfarmon

Manapság nem sok babér terem a diplomás mezőgazdászok, állattenyésztők számára. Ahogyan egy traktort vezetni tudó ember már szakképzettnek gondolja magát, éppúgy a nadrágszíjparcellákat birtoklók többsége is az agronómusok tudományát ismerni vélőnek tartja magát. Az állattenyésztőkről és az ágazathoz kötődő „kuruzslókról” nem is beszélve. Pedig az állatdoktorok tudománya nem akasztható le nagykabátként a fogasról, hisz a „páciens” még azt sem tudja közölni, mi a panasza, hol fáj.

Lómentők találkoztak Margittán

Mintegy százötvenen érkeztek múlt szombaton a Berettyó-parti városba a VII. Lógyógyászati Konferenciára, amelyet a Magyar Állatorvosok Világszervezete és a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesülete szervezett meg.

Kisállatok téli gondozása

A hideg idő beköszöntekor sok gazdi dönt úgy, hogy kis kedvenceik egészségét, jó közérzetét szem előtt tartva beengedik otthonukba, a jó meleg szobába a kutyákat, macskákat. A lakásban tartott kisállatok megfelelő gondozásáról, a higiéniai szempontból biztonságos együttélésről MADOS ZOLTÁN állatorvost kérdeztük.