karácsony

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A betlehemi csillag

Jézus születésének hírnökeként tartjuk számon az úgynevezett betlehemi csillagot. De mi is lehetett ez az égi jel, és mikor tündökölt a kétezer évvel ezelőtti égbolton?

Szeretet szívből – karitatív december Nagyszalontán

Az év utolsó hónapja a jótékonykodás és a segítségnyújtás jegyében telt Nagyszalontán, ugyanis számos karitatív programot szerveztek a hajdúvárosban, hogy segítsenek a rászoruló és nehéz körülmények között élő embereken.

Karácsonyi gondolatok

Karácsonyeste. Az állatok délutáni etetésével ma hamarabb végeztek. Pára hömpölyög az istálló ajtajának résein, fagyott felhővé szilárdul, amint a szabadba ér. Megannyi lándzsaként óriás jégcsapok csipkézik az ereszt már hetek óta. Holdfény zuhan a csillogó hóra, valahol messze száncsengő hinti a békességet.

Ma este ünnepi fénybe borul Nagyszalonta

Az elmúlt években nagy sikert aratott Nagyszalontán a díszkivilágítás, hiszen igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a mindennapokba. Természetesen idén sem marad el a fényár.

Karácsonyi vásár Székelyhídon

Sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők az V. Székelyhídi Karácsonyi Vásár rendezvényeire december 16–23. között. Helyszín: a Székelyhídi Múzeum és a Múzeum tér.

A falu karácsonya Hegyközcsatárban

Együtt ünnepelte Hegyközcsatár lakossága 2014 karácsonyát a helyi művelődési házban felekezeti és politikai hovatartozás nélkül. A rendező és szervező a polgármesteri hivatal volt együtt a református és a római katolikus egyházközséggel.

Ünnepi hangulatban a hajdúvárosi kézművesek

A nagyszalontai Sinka István Kézműves Körben már a decemberi ünnepekre készülnek az ügyes kezű tagok. FEKETE MÁRIA körvezető lapunknak elmondta, hogy a hagyományőrzés jegyében szalmából és csuhéból készítenek különféle dísztárgyakat.

Karácsonyi koncert a székesegyházban

Advent 3. vasárnapján, december 14-én 19 órakor kezdődik a már hagyományossá vált, a keresztény felekezetek közreműködésével megrendezendő karácsonyi hangverseny a nagyváradi római katolikus székesegyházban.

Élesdi pásztorjáték

Az élesdi óvodások lelkes csoportja az elmúlt év végén két alkalommal, két helyszínen mutatta be a közönségnek karácsonyi pásztorjátékát. December 21-én az óvodában a szülők és rokonok körében elevenítettek meg Jézus születésének csodás eseményét, karácsony napján pedig a református templomban játszották el a színdarabot az istentisztelet keretén belül. A jutalom egyik helyen sem maradt el, az „angyalok” mindkét helyszínre hoztak ajándékcsomagot, így senki sem ment haza üres kézzel.

Kajó Brigitta élesdi óvónő

Oldalak