alpolgármester

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Mezőtelkiben egy nap két csodát láttunk

Délfelé érkeztünk meg Mezőtelkibe. A késő őszi táj levetette már minden cicomáját, pőrén, rútan terült ki távoli dombok öleléséből szabadulva. Nyálka ülte meg az úttestet, a mezőről gépek felhordta sáros latyakon ide-oda billegett a személyautó.

Van már alpolgármestere Vedresábránynak is

Az északkelet-bihari község önkormányzata több mint másfél évtizeden át alpolgármester nélkül dolgozott. A viszálykodás elkerülése végett inkább nem töltötték be a tisztséget, de most KOZÁK RÓBERT személyében általánosan elfogadott segítőt kapott a polgármester.

Alpolgármesterségre cserélte a cégvezetést

Az önkormányzati választások után HORVÁTH JÁNOS RMDSZ-es tanácsost választotta a testület Nagyszalonta alpolgármesterének. A tisztség korábbi betöltője, Illyés Lajos egészségi okokból nem kívánt ismét indulni a címért, de ő maga is Horváthot javasolta utódjául.

Emelt fővel távozik a politikából

LÉTAI ZOLTÁN tizenhat éven keresztül töltötte be Élesd alpolgármesteri tisztségét. A júniusi helyhatósági választásokon egészségi állapota miatt már nem indult. Vele beszélgettünk munkájáról, terveiről, a kisebbségi létben való tisztségvállalás mikéntjéről.

Nem híve a megosztásnak

Tavaly februárban választották Nagyvárad alpolgármesterévé az RMDSZ-es HUSZÁR ISTVÁNT. Most bejelentette, indul az idei helyhatósági voksoláson a polgármesteri tisztségért. Terveiről kérdeztük, s az elmúlt időszak értékelésére kértük.

Átléphetünk a buckákon

HUSZÁR ISTVÁN személyében 2015. február 16. óta van ismét magyar alpolgármestere Nagyváradnak. A gépészmérnöki végzettségű RMDSZ-es tisztségviselő 2004 óta a városi tanács választott tagja. Alpolgármesterként szerzett eddigi tapasztalatairól s terveiről kérdeztük.

Újra van magyar alpolgármester Nagyváradon

A megyeszékhely fejlesztését célzó projektek végigviteléhez szükséges stabil, kétharmados többség megteremtésével indokolták a liberálisok, hogy újra az RMDSZ-szel léptek szövetségre a helyi tanácsban. A szociáldemokrata alpolgármestert is leváltották a csütörtöki ülésen, helyére HUSZÁR ISTVÁN tanácstagot választották meg.

Új alpolgármester Nagyváradon

A megyei kórház ideiglenes igazgatójává kinevezett Gheorghe Carp helyére új alpolgármestert választott hétfőn a megyeszékhely tanácsa. A jelen lévő 25 tanácsosból 16-nak a voksával a szintén liberális Florica Cherecheş töltheti be ezentúl ezt a tisztséget.