magyar kultúra napja

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Összbihari ünnepnapok

Könyvbemutatók, tárlatok mellett volt koncert, színházi előadás és még sok minden más a magyar kultúra ünnepe alkalmából. A rendezvénysorozat összbiharországivá terebélyesedett.

Tánclépésekbe rejtett segítségnyújtás

A magyar kultúra napja alkalmából kilencedik alkalommal szerveztek aukcióval egybekötött jótékonysági bált Székelyhídon. A rendezvény kulturális fővédnöke Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt.

Kultúránk napjai Margittán

A magyar kultúra napja alkalmából Margitta városában többnapos rendezvénysorozatot szerveztek több helyszínen. A szervezésbe és kivitelezésbe bekapcsolódott a helyi RMDSZ, az önkormányzat, az egyházak, a magyar iskola és a civil szervezetek egyaránt.

Készülnek a magyar kultúra ünnepére

Könyvbemutatók, tárlatok mellett lesz koncert, színházi előadás, jogtörténeti konferencia és még sok minden más a magyar kultúra ünnepe alkalmából. A rendezvénysorozat összbiharországivá terebélyesedett.

A magyar kultúra ünnepe Margittán

Évek óta Nagyvárad és Berettyóújfalu közös programokkal, közös programterv alapján több napos rendezvénnyel ünnepli meg a magyar kultúra napját. Testvérvárosi kapcsolataik révén idén Debrecen és Margitta is bekapcsolódott a közös ünneplésbe.

Jótékonykodó bálozók Székelyhídon

A magyar kultúra napja alkalmából immár nyolcadik alkalommal megrendezett bálhoz ezúttal is jótékonykodás társult: a városban működő Gyermek Jézus Gyermekotthon lakóit támogatták.

Sikeres kultúra napi program Margittán

Kicsik és nagyok egyaránt kivették a részüket Margittán a Horváth János Elméleti Líceum kultúra napi rendezvényeinek sikeréből. Tárnoky Botond tudósítása.

Rendszereken és határon átnyúló közművelődés

PORKOLÁB LAJOS 1979-ben került Berettyóújfaluba, a művelődési központba, ahol képzőművészettel és a kiállításokkal foglalkozott. Az ő feladata volt az át- és továbbképző tanfolyamok szervezése és koordinálása, valamint a művelődési központ ismeretterjesztő tevékenységének irányítása. 1987-től az intézmény igazgatója volt, s nyugdíjba vonulása után, 2012-ben Báthory Gábor-díjjal tüntették ki.

Téka-koncert és kiállítás

A magyar kultúra napja alkalmából, a Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében január 23-án, pénteken 19 órakor a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében a Téka együttes Ritka magyar című népzenei előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A belépés ingyenes. Előtte, 18.30-tól Éltes Barna sepsiszentgyörgyi szobrászművész munkáiból nyílik kiállítás a PKE emeleti előcsarnokában. A tárlatot Kányádi Irén művészettörténész nyitja meg.

Oldalak