monográfia

Újabb monográfia Érmihályfalváról

A XXIV. Nyíló Akác Napok alkalmából három könyvet is bemutattak Érmihályfalván. A Köröstárkányban élő Gábor Ferenc írása Magyarremete történelmébe nyújt betekintést, a helybeli Szilágyi István pedig a két világégés érmihályfalvi áldozatairól emlékezett meg. Lapunk a város monográfiájának bemutatóján volt jelen.

Készül Rév értéktára

Régóta tartó kapcsolat újabb állomásaként a Pro Rév Egyesület és Hajdúszoboszló önkormányzata együtt pályázott és nyert a révi értéktár létrehozására. A kutató, gyűjtő, tudományos leíró munkát a fürdőváros Bocskai István Múzeuma irányítja.

A táblaállító ember

SZABÓ ISTVÁN hetvenkilencedik életévét meghazudtoló mozgékonysággal tessékel befelé ottományi otthonába. Bár, mint mondja, az elmúlt nyáron sokat betegeskedett, lefogyott vagy tíz kilót. Hamar kiderül, nemcsak fizikai állapota, de szellemi frissessége is irigylésre méltó.

Ízes monográfia Tótiról

Vasárnap délután, a magyar kultúra napján mutatták be a margittai városháza zsúfolásig megtelt konferenciatermében Mészáros Zoltán Falu a Réz- hegység lábánál című könyvét. A kötet a Bisztra menti Tótit mutatja be helytörténeti, családtörténeti és anekdotikus megközelítésben.