íjász

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Íjászok nemes versenye Nagyszalontán

A hagyományokhoz hűen a nagyszalontai Hajdú Íjászegyesület idén is rangos versennyel emlékezett Győri Jakab hajdúvezérre. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a strand adott otthont a megszokott jó hangulatban, családias légkörben lezajlott megmérettetésnek.

Tért nyert Élesden a hagyományos íjászat

Jó néhány évvel ezelőtt az élesdi Ifjúsági Napokon tartott bemutatójukon figyeltem fel a helyi íjászcsapatra. A Pusztai Farkasok Sólyom Nemzetsége a városhoz közeli Sólyomkővárra utaló nevet visel. A csapat vezetője LÉTAI ZOLTÁN alpolgármester.

Hagyományőrzés, ami versenysport is

Az íjászat ősi eredetű sport, napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt. Megyénkben is több hagyományőrző íjászegyesület működik.

Grófi pincealagútban röppen az íj

Az Érmellék hírét az évek során messze röppentették a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület elhívatott „harcosai”. Székelyhídon id. Bokor Zoltán, ifj. Bokor Zoltán és Wilhelm Ákos voltak a fáklyagyújtogatók, majd egyre többen csatlakoztak hozzájuk.

Nyílzápor Ópusztaszeren

Lüktetve izzott a nap, poros arcokat perzselt a meg-meglibbenő fuvallat, hogy aztán ismét mozdulatlan katlanná merevedjen a puszta. Csak a lovak patáinak csattanása, marcona férfiak csörtetése, nehéz páncél alatt edzett akarat idézte az ősök szellemét.

Szalacson köszöntötték az új évet az íjászok

Az igazi havazás tájainkon még várat magára. Fagyráncosította szántásokon botorkál a kis „sereg”, mígnem felsejlik Bokor Szilárd domboldalba vájt, nádfedeles pajtája. A mögötte lévő tenyérnyi halmot elfoglalja az Ordas nemzetség, menten ki is tűzik a győzelmi zászlót.