vidékfejlesztés

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Munkálkodnak Albison és Érbogyoszlóban

Aki most Albison vagy Érbogyoszlóban jár, azonnal tapasztalhatja, hogy nagy munkában vannak. Gödrök, árkok, földhalmok az utcákon, munkagépek zaja űzi el a megszokott csendet. Ez azonban csöppet sem zavarja a helybelieket, mivel tudják, hogy mindez későbbi kényelmüket szolgálja. A község polgármesterét, KÓCZA ISTVÁNT kerestem fel tájékoztatásért.

Érmellék fejlesztéséről tudományos alapossággal

Egyelőre különösebb gyakorlati haszonnal nem járt, legfeljebb az együttlét örömét hozta a XXV. Nyíló Akác Fesztivál részeként az Érmelléki Fejlesztési Ügynökség érmihályfalvi konferenciája.

Rózsák falva, Paptamási

A bihari megyeszékhelytől északra mintegy 20 kilométerre található Paptamási, a Nagyvárad–Szatmárnémeti országút érinti a községközpontot. A Kösmő-patak partján fekvő falu másik széle a közúttal párhuzamosan haladó vasútvonalig ér.

Leader-akciók megyeszerte

Az Európai Unió Leader pályázati programjának képviseletében Nagy Máté András és munkatársai vállalkozókkal, önkormányzati vezetőkkel találkoztak Szentjobbon és Székelyhídon.

Új eszköz a határtalan térségfejlesztésre

Francia és magyar magas rangú állami reprezentánsok részvételével tanácskoztak a minap Nagyváradon az Európai Unió viszonylag új fejlesztési-együttműködési intézményéről, az Európai Területi Társulásról (European Grouping of Territorial Cooperation – EGTC).

Helyreállíthatják a vidék megtépázott méltóságát

Büszke rá, hogy az RMDSZ Bihar megyei szervezetének mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős alelnökeként képviseletében a közelmúltban ő írhatta alá Budapesten a Vidékfejlesztési együttműködések a kárpát-medencei határon túli magyarsággal elnevezésű protokollumot, mondta a Biharországnak NAGY MIKLÓS szalárdi polgármester.

Kárpát-medencei vidékfejlesztés

A magyar kormány és a határon túli szervezetek képviselői látták el kézjegyükkel a múlt héten azt a protokollumot, amely a Kárpát-medence magyarlakta területeinek megerősítését célozza meg. A Vidékfejlesztési együttműködések a kárpát-medencei határon túli magyarsággal nevet viselő dokumentumban rögzített elvek mentén az anyaország és a határain túl élő magyar közösségek, illetve ez utóbbiak együttműködése valósítható meg.