közlekedés

Balesetmentes bringázásért táboroztak

Fiatalok számára szervezett kerékpáros tábort Székelyhídon július második felében a Pro Bikers Egyesület a városi önkormányzat és a Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával. Az oktatók Budapestről érkeztek.

Tragédiák nélkül nem megy?

Fájdalmasan érintett a hír, március elején elhunyt Bodoni Dombi István, az élesdi RMDSZ-szervezet egykori elnöke, a sebes-Körös-parti város köztiszteletben álló polgára. Ám a veszteségérzethez hamarosan a tehetetlen düh érzése társult, amikor arról is értesültem, hogy a pedagógus-könyvtáros, az Élesdi Művésztelep alapítója halálos gázolás áldozata lett, ami a nemzetközi főút mentén fekvő településeken – úgy Fugyivásárhelytől a Király-hágóig – sajnos tragikusan gyakori eset.

Tilos behajtani a Szent László térre

Síncsere, csőfektetés, városrendezési munka és építkezés miatt február 16-ától kezdve lezárják a gépjármű-forgalom elől Nagyvárad főterét. Buszjáratok terelőúton fognak közlekedni, a villamospótló buszokat indít a Helyi Közszállítási Vállalat.

Igazságot Boginak!

Meghalt egy fiatal lány. Még élnie kellett volna. Megvalósítania álmait, gyerekeket, majd unokákat nevelnie. Neki nem volt itt az ideje. Egy óvatlan pillanat, egy csattanás, sziréna, két hét harc az életért. Mérhetetlen fájdalom szülőkben, barátokban. A mécsesek azóta is égnek. Nincs megnyugvás, beletörődés a megmásíthatatlanba. A gyász mellett az is mardossa a hozzátartozók lelkét, hogy kétségeik vannak, miként is történt a baleset. BOTH ABIGÉL írása.

Játékos közlekedésbiztonsági oktatócsomag

A nagyváradi Vasutaskórház égisze alatt működik 2010 óta az Orvoslás és Közlekedésbiztonság Egyesület, amelynek célja megismertetni a gyermekeket, ifjakat a közlekedési szabályokkal, közlekedési morálra nevelni őket. Éppen ezért jól együttműködnek a rendőrséggel is.

Apróságok KRESZ-pajtása

Mindennapi biztonságukat szolgáló ismereteket szerezhetnek az 5-8 éves magyar gyerekek abból a kiadványból, ami pedagógusok és közlekedési szakember közreműködésével állítottak össze.

Közlekedésbiztonsági egyezmény

Hatala József magyar rendőr-főkapitány és Liviu Popa, a román rendőrség országos vezetője Nagyváradon látta el kézjegyével azt az együttműködési megállapodást, amelynek célja a két ország és elsősorban a határ menti térség közlekedésbiztonságának növelése.