háziorvos

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az éneklő orvos, aki újságot is írt

A székelyföldi Ditróban született, de ízig-vérig partiumivá vált. Ő SÁNTHA LEVENTE, a mindig mosolygós háziorvos, akit az idei érszőlősi falunapokon a település díszpolgári címével tüntettek ki.

A jó Isten hálás asszisztense

BAGLÉ MAGDOLNA parasztcsaládból lett orvos. Egy szabolcsi kis faluban olyan családban nevelkedett három testvérével, ahol természetes volt, hogy vasárnap templomba megy mindenki. Orvos lett, négy gyermek édesanyja. 2010 óta gyalogos zarándokutakon vesz részt, ha teheti. Gyökereiről, életéről, vállalásairól beszélgettem vele a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

Keresik az év háziorvosát

Hatodik alkalommal írta ki a magyarországi Országos Tisztifőorvosi Hivatal „Az év praxisa a Kárpát-medencében” elnevezésű pályázatát. Bárki jelölhet egy elismerésre méltó magyar háziorvost, s akire a legtöbb szavazat érkezik, az jutalmul a munkáját segítő eszközöket kap.

Hivatását nem euróban méri

Tiszta váróterem, modern rendelő. Mészáros Csilla asszisztensnő épp a páciens adatait jegyzi, miközben CSORDÁS CSABA-JÓZSEF csokalyi háziorvos fejét csóválva megállapítja a részleges diagnózist: túlságosan magas a néni vérnyomása. Gyorssegélyként egy pirulát tétet az idős asszony nyelve alá.

A háziorvosok presztízsét vissza kell állítani

Alig fél év alatt másodszor lett az egészségügyi tárca irányítója dr. Ritli László. A megbecsült nagyváradi gyermekgyógyász szakorvos, volt kórházigazgató a hét végén itthon tájékoztatta a sajtót minisztériuma idei terveiről Biró Rozália alpolgármester társaságában.