farsang

Gyermekfarsang Nagyszalontán

Télűző ünnepségre gyűltek össze a hétvégén a Mackó napközi Katica csoportjának kis tagjai, hogy jelmezes bulin köszöntsék a tavaszi jó időt.

Premontreis farsang aforizmákkal és fánkkal

Frappáns szójátékok, aforizmák, viccek, szép szalagos fánk, kitűnő hangulat – mindez volt bőven a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének idei családi farsangi ünnepségén.

Elűzték a telet a szalontai óvodások

Kedd délután egy igazán vidám mulatságnak adott otthont a nagyszalontai Zilahy Lajos Művelődési Ház, ugyanis a város magyar tagozatos óvodásai töltötték meg a nagytermet egy télkergető karneváli ünnepség idejére.

Farsangi mulatság Nagyszántón

Nagyszántón a hagyományos farsangi mulatság nem csupán a kulturális rendezvények egyike, hanem alkalom a baráti társaságok, a helyi közösség erősítésére és összekovácsolására is.

Ha farsang, akkor kabaré!

A margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportja 22 éve nem lankadó sikerrel mutatja be a hamvazószerda előtti hétvégén farsangbúcsúztató kabaréját. Idén is így történt. Mivel a margittai művelődési ház felújítás alatt áll, a bemutatót érszőlősön tartották meg.

Farsang premontrei öregdiák módra

Kellemes hangulatú családi-baráti összejövetelt tartott a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesülete február 12-én. A farsangi ünnepségen fellépett Meleg Vilmos színművész.

Jótékonysági farsangi bál Hegyköztótteleken

Fergeteges farsangi mulatság vette kezdetét január utolsó napján, szombat délután Hegyköztótteleken. Zsúfolásig megtelt a nemrég kívül-belül felújított kultúrotthon, a jelmezes produkciók után a jó zenéről a Vegas Band együttes gondoskodott.

Néptáncos farsang Nagyszalontán

Különleges rendezvénnyel ajándékozta meg a hétvégén a hajdúváros lakosait a Toldi néptánccsoport. Az ügyes táncosok farsang alkalmából ünnepi előadással egybekötött táncházba várták az érdeklődőket.

Télűzés Érköbölkúton

Az erőtlen éjszakai fagy hamar megadta magát a kora délelőtti napsütésnek, s a hideg távol tartásában segítettek az érköbölkúti iskolások is. A Rákóczi Lajos tanár szervezte farsangi mulatságon kiszebábot égettek – a hagyomány szerint ez kiváló télűző praktika, és megszabadít a rossz szellemektől.

Farsangoltak az árpádi ovisok

Február 26-án különleges napra ébredt az árpádi óvoda gyermekserege, ugyanis elérkezett a téltemetés és a tavaszköszöntés napja, méghozzá farsangi módra.

Oldalak