imahét

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Imahét a várasfenesi gyülekezetben

Február 1. és 8. között tartják Várasfenesen az ökumenikus imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Ez a hét az élő víz forrásához vezeti mindazokat, akik az imahét nyolc napján templomainkban ezen alkalmakon hallgatják vagy hirdetik Isten igéjét.

Együtt ünnepeltünk

Népes gyülekezetet hívott össze a vasárnapi harangszó az Asszonyvásárai református templomba. Nem csupán imahetet zárni gyűlt össze a közösség, hanem megemlékezni a Magyar Szabadságharc hőseiről.

Békességről szólt az üzenet Asszonyvásárán

Felhőket cibált a szél, néhány szem eső verte az út porát, begombolkóztak az emberek. A korai tavasz igézete hamar elinalt, rügyfakasztó napsütés mintha nem is lett volna még. A templomtoronyból fals bim-bammot sodort a szél, a falu népe ünneplőbe öltözött. Az asszonyvásáriakat nem zavarta a természeti elemek civódása, egyre csak szaporáztak a református templom felé.

Szenvedésről alázattal az albisi imahéten

Az albisiak nemcsak az Irinyiekre lehetnek méltán büszkék, de református templomuk is a térség egyik ritkaságszámba menő műemlék épülete. Az istenháza a XIII. században épült, sajátossága a torony alatt lévő keresztboltíves szentély.

Imahét volt Érkeserűben

Oroszi Magda református lelkipásztor érkeserűi szolgálatának kezdetekor visszaállította az imahetek évenkénti megtartását. 2003 óta a gyülekezet a lelki élet kibontakozásán túl az anyagi gyarapodás útjára lépett, régi ingatlanokat mentettek meg az enyészettől, új parókia épült. Az elmúlt héten megtartott mindennapi együttimádkozásra az Érmelléki Egyházmegye mellett a nagybányiaból és a bihariból is érkeztek igeszóló szolgatársak.