árvízvédelem

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Vízvédelmi központ lett Margitta

Április elejétől Margitta fontos helyet foglal el az ország vízügyi térképén. Árvízvédelmi központi raktárt avattak ekkor, és rövid időn belül feltöltik a szükséges felszerelésekkel, munkagépekkel.

Folytatják a vízügyi munkálatokat Biharban

Évekkel ezelőtt félbemaradt vízügyi beruházásokat folytathatnak Nagyváradon és Bihar megyében – számolt be PÁSZTOR SÁNDOR vízügyi államtitkár váradi sajtótájékoztatóján.

Rendhagyó vízügyi helyzet az időjárás miatt

Április 3­án nevezték ki a nagyváradi PÁSZTOR SÁNDORT vízügyi államtitkárrá, miután az RMDSZ kormányra lépett. A szakember 1992 óta vízügyi mérnökként dolgozik szülővárosában, volt a Körösvidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője és helyettes vezetője, 2004­től az RMDSZ színeiben váradi tanácstag volt. Eddigi államtitkári tapasztalatairól és terveiről kérdeztük.

Két év kihagyással újra épül a hollószegi gát

Kilenc méter magasra emelik az idén a Topa-patakon épülő időszakos víztározó gátjának magasságát. PÁSZTOR SÁNDOR vízügyi államtitkár és CLAUDIU POP prefektus a helyszínen tájékoztatta a sajtót a létesítmény jelentőségéről.

Kész a folyóvizek kockázati térképe

Öt megyei önkormányzatnak adta át a Körösök Vízügyi Igazgatósága a fennhatósága alá tarozó térség árvízi kockázati térképét. A dokumentum összeállítását a környezetvédelmi ágazati operatív program részeként az Európai Unió Vidékfejlesztési Alapjából finanszírozták.

Takarítsák az árkokat, hogy megelőzzék az árvizet!

A tavaszias meleg hatására a Körösök vízgyűjtő területének magasabban fekvő vidékein rohamosan olvad a hó. Az érintett önkormányzatok felelőssége a vízfolyások partjainak, az árkoknak a tisztán tartása, hogy az ár levonulhasson, és ne öntse el a településeket.

Árvízvédelmi munkák Élesden

A helyszínen ellenőrizte a közelmúltban PÁSZTOR SÁNDOR, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezérigazgatója és LÉTAI ZOLTÁN alpolgármester az Élesd belterületén folyó partrendezési, töltéserősítési munkákat.

Nincs árvízveszély Biharban

Megkezdődött az olvadás megyénkben is, ám az a következő napokban nem fenyeget áradással. PÁSZTOR SÁNDOR, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezérigazgatója tájékoztatta a hóhelyzetről a sajtót és a megyei katasztrófavédelmi bizottságot.