pályaválasztás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Aranyemberek az iskolában – Pályaválasztási tanácsok

Az előző években kialakult szokás szerint idén is megnyitotta kapuit a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum az „aranyemberek” számára. Az iskola vén diákjai szeretettel és lelkesedéssel tértek vissza alma materükbe, hogy bemutassák szakmájukat, hivatásukat a pályaválasztás előtt állóknak.

Közvetlen segítség a pályaválasztáshoz

Aranyemberek 2016 címmel szervezett pályaorientációs napot a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum vezetősége az intézmény tanulói számára. Ez volt a második ilyen rendezvény, amelyen a diákok különböző szakmák sikeres képviselőivel találkozhattak.

Pályaválasztásról Érmihályfalván

A mai információdömpingben is gyakori jelenség, hogy az általános és a középiskolát végzetteknek pályaválasztás terén nincs határozott elképzelésük, bizonytalanok a jövőjüket illetően. Truczkai Erika érmihályfalvi tanár maga is tapasztalta ezt, éppen ezért felvetette a Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezetnek (ÉRMISZ) egy pályaorientációs nap megszervezésének a szükségességét. A fiatalok a elmúlt héten tető alá is hozták a különböző szakmákba, hivatásokba való betekintést.