repülőtér

Sok az utas a nagyváradi repülőtéren

Jelentősen nőtt az utasok száma 2017-ben a Nagyváradi Repülőtéren. Tavaly több új bel- és külföldi légi járat is elindult, idén is bővíteni igyekeznek a kínálatot.

Költségvetés-módosítás, hitelfelvétel

Módosították a Bihar megyei önkormányzat és alárendelt intézményei idei költségvetését a decemberi tanácsülésen. Jóváhagyták azt is, hogy kezességet vállaljon a megye a reptér új termináljának építésére felveendő bankhitelért.

Holland és német reptér is elérhető lesz Váradról

Októbertől heti három alkalommal járnak majd repülőgépek Nagyváradról a hollandiai Eindhovenbe – jelentette be nemrég Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök, Gheorghe Pasc reptérparancsnok és Denis Barabas, a Ryanair Légitársaság marketingigazgatója. Németországba is indít Váradról gépeket a társaság.

Londonba is repülhetünk Nagyváradról

Már megveheti elővételben a jegyét az, aki a bihari megyeszékhelyről október végén induló új repülőjárattal szeretne a brit fővárosba utazni.

Egyre többfelé repülhetünk Nagyváradról

Új légi járatok indultak a bihari megyeszékhely repülőteréről idén decemberben, illetve jövő márciusban, jelentették be október közepén a Romániai Repülőterek Szövetségének Félixfürdőn megtartott éves konferenciáján.

Külföldre lehet majd repülni Nagyváradról

Idén valóban nemzetközivé válhat a felújított nagyváradi repülőtér. A TAROM bukaresti járatai mellett Tel-Avivba (Izrael) és Torinóba (Olaszország) indulnak az első nemzetközi járatok. London (Anglia), Barcelona (Spanyolország), Stuttgart (Németország) és Milánó (Olaszország) szerepel a lehetséges úti célok között.

Szeptemberben nyithat a váradi repülőtér

Július elsején szállt fel a nagyváradi repülőtér régi kifutópályájáról az utolsó kisgép, francia üzletembereket szállított. Szeptember elejéig lezárták a repteret a légi forgalom elől a futópálya meghosszabbítása és a légikikötő korszerűsítése miatt.

Megvan a pénz a reptér bővítésére

Aláírta a nagyváradi repülőtér bővítésének finanszírozási szerződését a román közlekedési szaktárca vezetője. A közel 130 millió lejes beruházással megnagyobbítják a kifutópályát, korszerűen ki is világítják, hat gép fogadására teszik alkalmassá a terminált.

Reptérbővítésre várva

Még mindig találtak hiányzó dokumentumot a nagyváradi repülőtér bővítésére vonatkozó pályázatot elbíráló bizottságok. A megyei önkormányzat április 11-én rendkívüli ülésen vette újra napirendre az ügyet.