undefined

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az Ullmann-palota tervezője

Mai ismereteink szerint a nagyváradi születésű Löbl Ferenc építésznek egyetlen alkotása valósult meg szülővárosában, az Ullmann-palota. Az emlékezést rá az teszi időszerűvé, hogy ebben az évben van az építész halálának 75. évfordulója.

Karácsonyi vásár minden korosztálynak

Székelyhídon decemberben hatodik alkalommal tartottak karácsonyi vásárt. A nyolcnaposra kerekedett eseménysor számtalan szórakozási lehetőséget kínált kicsiknek és nagyoknak, emellett az értékhordozó programokról sem feledkeztek meg a szervezők.

Motorosok találkoztak Szentmártonban

A lóerőké volt a főszerep június 17–19. között a váradszentmártoni hullámstrandon. A nagyváradi White Wolves MC szervezésében harmadszor tartották meg itt a Chariots of Fire (Tűzszekerek) elnevezésű motorostalálkozót.

Szentháromság templombúcsú Éradonyban

Pünkösd utáni első vasárnapon tartották meg az éradonyi római katolikus templom búcsúünnepségét. A jeles eseményen teltház volt, mivel a helyi katolikusokon kívül igen sok zarándok érkezett más településekről, és szép számban képviseltették magukat más felekezetek hívei is.

Világverseny volt Szalontán

Rangos megmérettetéseknek adott otthont augusztusban Nagyszalonta. A hajdúváros határában található Barmódi legelőn rendezték meg az Ifjúsági Repülőmodellező Világbajnokságot és a felnőtt Európa-bajnokságot.

Fogy a siteri gesztenye

A Nagyváradtól mintegy 20 kilométerre fekvő Siter főleg Árpád-kori műemlék templomáról és a szelídgesztenyefa-ültetvényről vált ismertté. Ez utóbbi egyedi az egész térségben.

Püspöki kulturális szigete

Változatos, minden korosztálynak szóló rendezvényekkel kívánják megtölteni a szépen felújított Bocskai István Közösségi Házat Biharpüspökiben.