fogathajtás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Hétszeres országos bajnok a köbölkúti fogathajtó

A marosvásárhelyi döntővel augusztus végén befejeződött az idei romániai fogathajtó bajnokság. Az érköbölkúti RÁKÓCZI GERGŐ immár hétszeres bajnok kettesfogat-hajtásban, és válogatott társaival részt vett Lipicán a világbajnokságon.

Falunap kurucosan Hegyközszentimrén

Szeptember első harmadában tartották a III. Adorján-vári Népünnepélyt a Szalárd és Szentimre közötti vármaradvány előtt. Egyúttal falunapot is ültek az Imre hercegről elnevezett település lakosai.

Sarkadon versenyeznek a szalontai lovasok

Az immár hagyományos, évente megrendezett sarkadi majális rendkívül népszerű eseménye a fogathajtó verseny. Ennek hatodik esztendeje része a Nemzeti Vágta előfutama is. Ezen idén is indulnak majd hajdúvárosi fogatok és lovasok.

Sarkadon versenyeztek a szalontai lovasok

Az immár hagyományos, évről évre nagy sikerrel megrendezett sarkadi majális részeként szervezték meg idén is a nagy népszerűségnek örvendő fogathajtó versenyt. Ennek immár ötödik esztendeje előkelő része a Nemzeti Vágta előfutama is. Nagyszalontai hajtók és lovasok is indultak.

Nagyszalontán is a lovak közé csapott

Magabiztosan aratott győzelmet a Szalontai Napok alkalmával megrendezett kettesfogat-hajtó versenyen a nagyszalontai IFJ. MAJOR IMRE: saját fogatával és lovaival utasította maga mögé vetélytársait a megmérettetésen.

Varadinum Kupáért versengtek a fogatok

Kétfordulós nemzetközi, regionális kettesfogathajtó versenyt rendeztek a Festum Varadinum nyitónapján. A pénzdíjas megmérettetést magyarországi hajtó nyerte.

Lovas kopjafát állítottak Imre Zoltán emlékére

Marcona szellők terelgették a templom tornya körül megbúvó fellegeket azon a pocsolyakerülgetős februári vasárnap délelőttön, amikor Paptamási népe emlékező ünnepségre gyülekezett az istenháza környéki téren. Messze vidékekről is érkeztek tisztelők és sporttársak az épp egy esztendeje elhunyt Imre Zoltán fogathajtóra emlékezni.

Negyedszer is országos bajnok

Miután megnyerte a nemzeti bajnokság utolsó, döntő fordulóját, RÁKÓCZI GERGŐ megőrizte bajnoki címét a kettesfogathajtó mezőnyben. A döntőt szeptember 14–16. között szervezték meg már hagyományosan Marosvásárhelyen.

Oldalak