határátkelő

Önállósodva töretlenül fejlődik Biharfélegyháza

Nyolcszáz esztendeje lakott település a Nagyvárad–Szatmárnémeti országút mentén, a Berettyó partján fekvő Biharfélegyháza. Zömében magyar reformátusok lakják, tizennégy esztendeje önálló községet alkot Biharvajdával és Újteleppel (Mihai Bravu). Áprilistól ideiglenes határátkelőhelyként is működik a Hajdú-Bihar megyei Pocsaj irányába.

Lóháton, szekéren át a határon

A magyarországi Hajdú-Bihar Megyei Lovas és Huszár Hagyományőrző Sport- és Kulturális Egyesület az érsemjéni önkormányzattal együttműködve történelmi emlékezést szervezett május 13-án a bihari település főterén.

Többlépcsős határnyitás

Tíz határátkelőhely nyílt meg egyszerre február 18-án Románia és Magyarország között, három közülük Bihar megyében van. Március végéig időszakosan, szombatonként 10 és 18 óra között emelik fel a sorompót, de az a cél, hogy végül állandó átkelési pontok legyenek.

Határrandevú útátadással

Érsemjén és Bagamér önkormányzata ismét határrandevúra invitálta a lakosságot, a találkozót ezúttal az együttlét öröme mellett az Érkenéz és Bagamér közötti aszfaltos út átadása tette emlékezetessé.

Megújul a szalontai vám tetőszerkezete

A nagyszalontai közúti határátkelőhely megépítésnek időpontjában igen impozánsan nézett ki. Nem mondhatjuk el ezt ma már az épületről, hiszen 15 év elteltével tudjuk, hogy túlméretezték.