újságíró

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Újságírók tanácskoztak Székelyhídon

Székelyhídon tartotta őszi szakmai találkozóját a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE). A közgyűléssel egybekötött eseményre szeptember végén került sor az érmelléki kisvárosban.

Divattal és hátizsákkal a világ körül

Áprilisban indult a Hazaváró rendezvénysorozat a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A találkozókra a régió neves, különleges egyéniségeit hívják meg, akik vállalják bihariságukat, és szívesen mesélnek magukról meg a nagyvilágban látottakról. Az első vendég SZŰCS PÉTER újságíró volt. Otthon beszélgettünk, s otthon nem magázódunk, tegeződünk.

Kanonok sori séta

Áprilisban volt 115 éve annak, hogy Ady Endre egy kis sétát tett a Kanonok soron. Ennek hatására született meg a kanonokokat bíráló cikke. Az alábbiakban ezt a történetet elevenítjük fel a következményekkel együtt.

Szentjobbon mindig nyitva a templomajtó

István király jobbjának őrző faluja, Szentjobb, az ereklyementő Mercurius apátnak köszönheti nevét, mint ahogyan a szőlő- és bortermelő vidékké emelkedését a korabeli szerzeteseknek, akik megtanították a helybelieket erre a mesterségre.

Felnőttképzés indul magyarul

Úttörő vállalkozás indul útjára a közeljövőben Nagyváradon: a munkaügyi és a tanügyminisztérium által elismert tanfolyamok kezdődnek magyar nyelven.

Virág elvtárs és a sajtószabadság – Jegyzet

Ha valaki azt hangoztatja, hogy jelenleg sajtószabadság van kies tájainkon, az vagy nem ismeri a valóságot, vagy szándékosan lódít. Mert hát megírni meg lehet ugyan a történéseket, az viszont már kérdéses, hogy garantáltan minden következmény nélkül. Másrészt a társadalom eme szegmensére is érvényes, hogy a törvények kijátszhatók.