képzőművész

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Méhikék táboroztak Székelyhídon

Tizedik alkalommal szerveztek alkotótábort Székelyhídon gyermekek és fiatalok számára. A rendezvény sikerén felbuzdulva az alapító-főszervező, CSORJÁN MELITTA jövőre hosszabb táboroztatást ígér.

A fametszetek mestere

A sokszorosító eljárások egyik legrégebbi módszere a fametszés, más néven xilográfia; szülőhazája az ősi Kína. Ennek az érdekes művészeti ágnak az egyik mesteri művelője már több mint fél évszázada a nagyszalontai DOMJÁN SÁNDOR.

A kalaphistóriától a naplementékig

Színekkel és dalokkal ajándékozta, ajándékozza meg a jó barátokat, ismerősöket, érdeklődőket TRIFÁN LÁSZLÓ, méghozzá abból a jeles alkalomból, hogy 2015. december 10-én töltötte be 60. életévét.

Gondolatok és lókutyák a derecskei művésztelepről

A Hajdú-Bihari Grafikai Művésztelepet tizenkilencedik alkalommal szervezték meg Derecskén. Az alkotótáborban egy nagyváradi képzőművész is részt vett. HOLLÓ CS. KINGA mesélt lapunknak a művésztelep hangulatáról, jellegzetességeiről.

Aukciósház a Zöldfa utcában

Kiállítások, színielőadások, koncertek, művészkávéház és műtárgyak árverése várja mindazokat, akik betérnek a nagyváradi Anasztázia Aukciósházba és Művészeti Galériába. Ősszel restaurátorképzést is indítanak.

Jakobovits Miklós-díjat adnak át a magyar kultúra napján

Január 22-én Bihar megye számos magyarlakta településén is megünneplik a magyar kultúra napját. A nagyváradi rendezvény egyik fénypontjaként az esti díszelőadás előtt adják át először a most alapított Jakobovits Miklós-díjat.