Dévai Szent Ferenc Alapítvány

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Focitorna egyházi segédlettel

A dévai Szent Ferenc Alapítvány július végén focitornát rendezett Székelyhídon. BÖJTE CSABA szerzetes elmondta, hogy a szeretettel teli versengés egyik célja a térség megismertetése a nagyvilággal, annak tudatosítása, hogy nemcsak a Székelyföldön, hanem az Érmelléken is sok magyar él.

Tulajdonosváltás a székelyhídi strandon

A Böjte Csaba szerzetes nevével fémjelzett dévai Szent Ferenc Alapítvány megvásárolta a székelyhídi termálstrandot. A létesítmény július közepe óta várja a fürdővendégeket.

Székelyhídon lábon járnak az angyalok

Az őszi napsütésben sárgásvörösen izzó falevelekből terített szőnyeget a természet. A kapubejárat melletti falon még áll a tábla, mely hirdeti, hogy tanintézet működött egykoron az ingatlanban. Több mint fél évszázadon át iskolaként funkcionált a székelyhídi Stubenberg-kastély, most felújítva nehéz sorsú gyermekek otthona.

A szeretet nagyszalontai fellegvára

A Dévai Szent Ferenc Alapítványt bizonyára nem kell bemutatnunk olvasóinknak, hiszen köztudott, hogy a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott szervezet célja az Erdélyben nehéz körülmények között élő gyermekek felkarolása. Csaba testvér és munkatársai áldozatos munkájának köszönhetően ma már több száz gyermek nevelkedik az alapítvány valamelyik otthonában, köztük a nagyszalontaiakban is.