Fél távnál tart a megyei focicsapatok felkészülése

Bő egy hónap van még a tavaszi idény megkezdéséig. A Bihar megyei labdarúgó-bajnokságok résztvevői a felkészülés felénél tartanak, többen a bajnoki cím megszerzéséért küzdenek, mások viszont azért, hogy elkerüljék a kiesést. Körülnéztünk a megyei első és másodosztályban szereplő azon csapatok háza táján, amelyek magyarlakta településeket képviselnek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A téli hideg sok helyen megnehezítette az alapozást, voltak azonban olyan csapatok, amelyeknél kivételesen örültek a vastag hótakarónak, ugyanis emiatt helyben tudtak olyan erőnléti edzéseket végezni, amelyekre másként csupán magaslati edzőtáborban lett volna lehetőségük.
Hegyközpályiban átszervezik a focicsapatot, az őszi idényhez képest tucatnyi új játékos érkezett, s legalább annyian hagyták el a klubot. Muzsnay Zsolt vezetőedző alapos felkészülést tervezett a Kinder tagjainak. Az új játékosok között van Kiss Ervin, a 2009–2010-es idény gólkirálya, aki a visszavágókon a Mihályfalváról érkező Emil Popa oldalán rúghatja ismét a gólokat az ellenfeleknek. „Mi nem tűztük ki célul a bajnokság megnyerését, ám a csapat eredményes szereplése meghozta az étvágyunkat. Ám az első helynél fontosabb, hogy ütőképes csapatot alakítsunk ki” – vélekedik Papp György, a pályi együttes elnöke. A Kinder a harmadik helyen áll a tabellán, egyetlen ponttal lemaradva az éllovas Váradalpár és a második Biharszentadrás mögött.
Az újonc Borsi Viitorul számára más az idei cél: szeretnének bennmaradni a megyei első osztályban. A csapat jól zárta az őszi idényt, 20 pontot szerzett, ezzel a nyolcadik a rangsorban. A téli szünetben azonban nyolc játékos is eligazolhat Borsról, helyükre pedig új embereket kell találni, hogy ifj. Duca Miklós edző együttese ne gyengüljön meg számottevően.
Biharon a helyi Földvár újjáépítésén fáradoznak. A tavalyi idényt az előkelő ötödik helyen záró együttes ősszel jóval a tudása alatt teljesített, így sokáig az utolsó helyen állt. Az edzőváltás jót tett a gárdának, így ifj. Popovits Pál vezetésével összekapták magukat a bihariak, akik a tabella 14. helyére kapaszkodtak fel, és innen várják a visszavágókat. A bihariaknál is több a távozó, mint az érkező játékos, egyelőre az ifjúsági csapat tehetségeit hívták meg a felkészülésre.
Székelyhídon akad ok aggodalomra, mivel a Törekvés focicsapata jól kezdte ugyan a bajnokságot, ám az őszi idény második felében már nem nyert mérkőzést, így visszaesett a 13. helre, s egy ponttal előzi csak meg a kieső helyeken álló bihariakat és az utolsó előtti Liberty FC csapatát. A téli szünetben mindenképpen erősíteni kell, hogy a csapat ne essen ki a megyei másodosztályba.
Ha minden a tervek szerint alakul, a megyei első osztály tavaszi idénye március 10-én kezdődik. Az első forduló párosítása: Papfalvai Viitorul–Hegyközpályi Kinder, Madarászi SK–Borsi Viitorul, Bondoraszói Poiana–Váradalpári Tricolorul, Nagyváradi Luceafărul–Bihari Földvár, Székelyhídi Törekvés–Vaskohsziklási VSK, Vaskohi Biharea–Keményfoki Victoria, Élesdi Körös–Céckei Locadin, Nagyszalontai Liberty–Biharszentandrási Crișul. Az élen: 1. Alpár (32 pont), 2. Szentandrás (32), 3. Pályi (31), (…), 8. Bors (20), (…), 13. Székelyhíd (14), 14. Bihar (13), 15. Liberty (13), 16. Papfalva (5).