Modern utókezelés Félixen

Ünnepélyes keretek között Ritli László jelenlegi és Cseke Attila korábbi egészségügyi miniszter felavatta szombaton a Félixfürdői Utógondozó Klinika felújított balneo-fiziko-kinetoterápia osztályát. Az intézménybe sok új egészségügyi berendezést is vásároltak, közöttük egy olyan gépezetet, amely egyedülálló az országban, és a súlyos mozgássérülteket tanítja meg újra járni.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az egészségügyi tárca Cseke Attila minisztersége idején utalt ki jelentős összegeket a Félixfürdői Utógondozó Klinikának, hogy a termálvizes kinetoterápia osztályt felújíthassák, illetve hogy új orvosi berendezéseket vásároljanak. A nagyváradi Ritli László jelenlegi egészségügyi miniszter pedig befejezte az elkezdett munkát.
A megnyitón elsőként Nicoleta Ramona Suciu kórházmenedzser szólt az összesereglettekhez, megköszönve a két bihari RMDSZ-es kormánytag segítőkészségét. Évtizedekbe tellett ugyanis, hogy komolyabb összeghez jusson a gyógyintézet, amiből a főbb javításokat el lehetett végezni. Ritli László egészségügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a termálvizes gyógyközpontok fejlesztése elődje, Cseke Attila hivatali idejét megelőzően nem kapott elég figyelmet. Az exminiszter, RMDSZ-es szenátor azt emelte ki, hogy bár a fejlesztés Bihar megyében történt, a minőségi javulást az ország minden részében élvezhetik, ugyanis a páciensek többsége nem megyénkbeli.
A felújított, termálvízzel feltöltött medencés terem felavatását követően egy szomszédos szobában a politikusok, orvosok és asszisztensek megismerkedhettek egy olyan géppel, amely az országos állami egészségügyi rendszerben egyedülálló. A Lokomat a súlyos mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek segít a járás újratanulásában. A 250 ezer eurós speciális orvosi szerkezetet egy, a román–magyar határon átívelő uniós együttműködési program révén sikerült megvásárolni. Az EU hozzájárulása 212 ezer euró volt, a román állam 32 ezer, a klinika pedig ötezer euróval szállt be a költségekbe. Ezen kívül a szaktárca tavaly további 1,26 millió lejt utalt ki a félixfürdői utógondozónak, amiből összesen 73, gyermekek és felnőttek kezeléséhez használatos műszert vásároltak. A felszereltség tekintetében a klinika megfelel valamennyi európai elvárásnak.