Tempfli József leadta honosítási kérelmét

Tempfli József nyugalmazott nagyváradi római katolikus megyés püspök múlt pénteken Debrecenben adta le magyar állampolgársági kérelmét. Az egyházi elöljáró iratcsomóját az RMDSZ Bihar megyei székházában, a nagyváradi Fekete Sas-palotában működő Információs Iroda munkatársai állították össze.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tempfli József nyugalmazott nagyváradi római katolikus megyés püspök múlt pénteken Debrecenben adta le magyar állampolgársági kérelmét. Az egyházi elöljáró iratcsomóját az RMDSZ Bihar megyei székházában, a nagyváradi Fekete Sas-palotában működő Információs Iroda munkatársai állították össze. A honosítási kérelem leadására elkísért a püspököt Rosmann Annamária is, az információs iroda vezetője.

Debrecenben az új városháza előtt Kósa Lajos polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Pajna Zoltán alpolgármester üdvözölte Tempfli Józsefet élénk sajtóérdeklődés közepette, majd a két cívis városbeli elöljáró felvezette a neves vendéget az anyakönyvi hivatalba. A honosítási kérelem leadása csupán néhány percbe telt, az anyakönyvvezetők elismerően szóltak a szépen és pontosan összeállított dokumentációról.

Tempfli József egy gyermekkori élményét is megosztotta az iroda dolgozóival és a tucatnyi újságíróval: harmadik osztályos elemista diák korában csatolták vissza Erdélyt Magyarországhoz. Legszebb élményei közé tartozik az, hogy a magyar katonák egy nyolc méter hosszú, hímzett címeres lobogót küldtek falujának, mondván, majd bevonulnak, amikor azt kiteszik a templomtoronyra. A helybéliek nem késlekedtek, a magyar sereg pedig meg is érkezett. Élükön tizenheten fehér lovon vonultak be a faluba, melynek lakói díszkaput emeltek és egy kis pódiumot is építettek. Ezen szavalt el egy Reményik-verset a diák Tempfli József, s a szavalat olyannyira megtetszett a katonáknak, hogy egyikük felültette a kisdiákot maga mellé a fehér lóra, és vele együtt lovagolt végig a falun.

A püspök megköszönte a debreceniek részéről tapasztalt meghitt fogadtatást, az RMDSZ-nek pedig azt, hogy segített neki az iratok elkészítésénél és segítséget nyújtott ahhoz is, hogy eljusson a cívis városba leadni honosítási kérelmét. Az Információs Iroda vezetője, Rosmann Annamária biztosította a főpapot arról, hogy az eskütételre is elviszik Debrecenbe.