Nagyhétben is tüsténkedtek

A márciusban útjára indított Tulipán Kaláka mozgalom önkéntesei a húsvét előtti napokat is településük gyarapításával, csinosításával töltötték.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Hétfőn Bályokon a temetőt rendezték az önkormányzat és a helyi RMDSZ-szervezet támogatásával. A 15 fős csapat lekövezte a bejáratot és a bejárat előtt létrehozott parkolót. A sírkert belterületét is igyekeztek szebbé tenni, lemetszették a fák elszáradt ágait, valamint Fóris József volt iskolaigazgató adományának jóvoltából tujákat is ültettek. A munkálatot Daróczi Mihály alpolgármester és Bódizs Levente koordinálta, akik elsőként vehették át Borsi Lóránt megyei programfelelőstől a szorgoskodás elismerését jelképező emléklapot. Az akció szeretetvendégséggel zárult.
A várasfenesi kalákások a helyi RMDSZ-székházat kezdték el építeni. Kedden az épület fundamentumának kiásásához fogtak neki. A több időt igénylő munkába folyamatosan kapcsolódnak be az önkéntesek, ki kétkezi munkával, ki pedig adománnyal járul hozzá a terv megvalósításához. Az érdekvédelmi szervezet támogatásával a munkát Halász Ferenc irányítja. A Tulipán Kaláka szervezői stábja, mint mindenhol, itt is pólókat és emléklapokat osztott a résztvevőknek.
A Tulipán Kaláka programsorozat eddigi legnépesebb akciójára került sor április 4-én, szerdán Székelyhídon. Mintegy hatvanan vettek részt az egyszerre 5 helyen folyó önkéntes munkában. A helyi önkormányzat, illetve RMDSZ anyagi támogatásával a város öt óvodájának udvarára került játszótér. A hintaelemek összerakása és elhelyezése mellett a területrendezésre is figyeltek, padokat helyeztek el, virágokat, fákat ültettek. Béres Csaba polgármester, helyi programfelelős kalauzolásával a Tulipán Kaláka megyei stábja is végigjárta a helyszíneket, s Borsi Lóránt a kalákásoknak átadta a névre szóló emléklapot, megköszönve mindenki munkáját.
Nagycsütörtökön a bihardiószegi önkéntesek gyümölcsfaültetésből, a szalacsiak és ottományiak szemétgyűjtésből, a bogyoszlóiak az RMDSZ-székház tatarozásából vehették ki a részüket. Nagypénteken Csokalyon, Hegyközszentmiklóson, Érolasziban és Érköbölkúton egy-egy játszótér kialakításánál volt nagy keletje a szorgos kezeknek.